Haberler

Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanlığı, temel gıdada KDV'nin yüzde 1'e indirilmesinin bazı işletmelerce suistimal edilmesi nedeniyle yeni bir düzenlemeye gitti.

Hazine Ve Maliye Bakanlığı temel gıdada KDV'nin yüzde 1'e indirilmesinin bazı işletmelerce suistimal edildiğini belirterek yeni bir düzenlemeye gitti. Düzenlemeyle birlikte lokantaların hizmetlerini, et, su, meyve suyu gibi gıda malzemesi satışı göstererek yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV ile faturalandırmasının önüne geçilecek.

Taslağa göre hizmet sunan lokanta, kafe, pastane gibi işletmeler kendilerinin hazırlayıp sundukları yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin edilerek buralarda sattıkları ürünler için yüzde 10 oranında KDV hesaplayacak.

Bakanlık tebliğ yayınladı! Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam

Bu işletmelerin telefonla veya internet üzerinden sipariş suretiyle adrese gönderme, gel-al gibi yöntemlerle yaptıkları tüm satışlar da aynı kapsamda değerlendirilecek.

Öte yandan, yiyecek ve içecek hizmetlerine yönelik işyeri ruhsatı bulunmadığı halde müşterilerine masa, oturma yeri, tezgâh gibi servis yapılabilen alanlarda yiyecek ve içecek hizmetleri sunanların bu yerlerde yaptıkları satışlar da bu kapsamda olacak.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Zam Gastronomi Finans Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (8)

Serkan Aygun:

Fiş kesen var sankide istediğin kadar arttır aynı parayı toplarsın

43
1
yanıtYanıtla
Yalcin Kocer:

Kredi kartı ile alışveriş yapıyoruz kesmek zorunda anca nakitlerde yaparlar

yanıt6
yanıt1
Naci Oktay:

siz iyi misiniz ? 8 ve 18 kdv oranı değiştirileli 1 yıl oldu. Tebliğ neymiş iyi okuyun anlayın

24
1
yanıtYanıtla
HASAN ÖNGÜN:

Ciddimisiniz. Güler geçerim bu habere. Ben mali müşavirim. 07.07.2023 tarih 32241 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan kara şle 10.07.2023’de zaten tebliğ yürürlüğe girdi. O tarihten beri %8 ve %18 KDV tarih oldu. %10 ve %20’ye yuvarlandı. Alkollü içecek fişlerinde ise alkol kısmına isabet eden tutarın %20 KDV’den hesaplanacak. Sitenizin Mali Danışmanlığınızı yapabilirim.

9
0
yanıtYanıtla
Doğrucu vatandaş:

Istakozculara dokunur mu?

5
0
yanıtYanıtla
ERCAN GÜL:

Kapanan yerler nedeni ile ne kadar arttirirlarsa arttirsinlar toplayacaklari gelir artmayacak.

3
0
yanıtYanıtla
Yucel Cakir:

Tüm bildikleri vergi artırmak. Bu şekilde ninem de ekonomi bakanlığı yapar

2
0
yanıtYanıtla
Hüseyin Civelek:

Millette dolar çok,türk parası birşey almıyor.Kdv çare değil.Ben olsam nakit alırım,dolarla

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title