Haberler

Bakan Şimşek: Bakanlıklara personel alımına izin vermiyoruz

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun düşürülmesiyle ilgili vatandaşın fedakarlık yaptığını, bu fedakarlığa kamunun da katılacağını belirterek hiçbir bakanlığa emekli olanların harici personel alınmayacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı canlı yayında ekonomideki gelişmelerle ilgili konuştu. Şimşek, enflasyonun düşürülmesiyle ilgili geçiş sürecinde kamuda personel alımının yapılmayacağını duyurdu.

EMEKLİLER HARİCİ PERSONEL ALINMAYACAK

Bakan Şimşek, Kanal 7'deki canlı yayında "Milletimiz bu geçiş döneminde bir fedakarlık yapıyor. Kamu da bunu yapacak. Hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımına izin vermiyoruz." ifadelerini kullandı.

Şimşek ayrıca uygulanan ekonomi programıyla ilgili de şöyle konuştu: "Bütün kurumlara genelge gönderdik. Kamuda ciddi bir şekilde harcamaları kısacağız ve kontrol altına alacağız. Bu konuda netim. Verimliliği artırmamız gerekiyor. Çok kapsamlı bir yapısal reformlar var. Çok ciddi bir şekilde takvime bağlanmış eylem planımız var. Program nerede diyenler bir zahmet okusunlar.

"PROGRAMIMIZIN TEMELİ SAĞLAM"

Yatırım ortamını iyileştirecek yüzlerce eylem var. Bunlar takvime bağlanmış durumda. Bizim programının temeli sağlam. Bu programın cumhurbaşkanımız sahiplendi. Biz kredi politikasında kaynağın üretime gitmesinden yanayız. Bunun için tedbirler aldık, gerekirse ilave tedbirler alacağız."

Haberler.com / Selahattin Demirel - Ekonomi

Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek Maliye Kamu Politika Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (79)

Ahmet Yazıcı:

Tsk daki israf hiçbiryerde yok. Önce askeriyelerden başlayın. Orada dönen muhabbeti askerlik yapan herkes bilir

606
187
yanıtYanıtla
Mt Hercai:

üç gün sonra kriz derinleşecek zaten kamudaki gereksiz yatan memur sayısını artık seçimde oy malzemesi yapmayın zaten liyakat bitti ülkede bu kadar boş memura neden maaş veriyoruz? asgari ücretle gecinenin sırtından geçinen ülke ve memur maaşı neden bu kadar fazla? bu kadar millet vekili neye yarıyor? milletvekili emekli aylığına da düzenleme gelecek mi? aynı vekil neden bir kaç maaş alıyor?? ülkecek dolduk bee!!

424
100
yanıtYanıtla
Ayhan erdem:

Bazı konulardaki duşunce ız guzel fakat asil mesele ulkede hangi konudan alırsanız alın adaletsızlık bir dağıtım sistemi mevcut misal bu gun istanbul belediyesinden iski iiett bazı kurumlardan emekli olanın emwkli maaşı 37 bin tl alan varken bazı emekliler de 10 bin tl neyı neresınde tutacaksın bu ulkede vekilın sulalesi ip personel diye geçerken 2yıl vekil olan emekli oluyor bu kim yaptı ne zaman yapıl

yanıt149
yanıt3
Serhat Dere:

Memurun aldigi maas fazla degil asgarilinin aldigi maas azdir,memurun maasi asgari kadar dusurulse asgarinin eline ne gececek.Okuyanij maasina goz fiktiginiz surece suruneceksiniz

yanıt225
yanıt73
Ufuk:

40 bin maaşın 15 bini kiraya gidiyor aynen kanka çok maaş veriyosunuz

yanıt68
yanıt24
Burak Tezel:

Halk olarak destekliyoruz. Ticaret bakanligi hariç bütün bakanlıklar ozellessin.

89
270
yanıtYanıtla
özgün özen :

dogru diyon içişleri dışişleri adelet bakanlıgı hepsi kapansın ne içiyon sen banada versene..

yanıt19
yanıt1
Vscorpion:

Sağlık ve güvenliği özelleştiremezsin!

yanıt43
yanıt14
Yunus Deliorman :

oldu canım başka

yanıt6
yanıt1
Ibrahim Aydoğan:

Bu sartlarda hangi memur emekli olur.Memur maaslari ile emekli memur maaslari arasindaki ucurum hic bir memurun emekli olmayacagi sonucunu dogurur.Eyt ile emekli olmaya hak kazanan memurlarin kac tanesi emekli oldu .Memur olmak isteyen geclere yazik .

147
16
yanıtYanıtla
Tüm 79 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title