Haberler

Bakan Kurum kira düzenlemesi için tarih verdi: 1 hafta 10 gün içinde Cumhurbaşkanımız paylaşacak

Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 3 bakanlığın birlikte çalışma başlattığı kira düzenlemesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hem ev sahibi hem de kiracının haklarının korunacağını belirten Bakan Kurum, düzenlemenin 1 hafta 10 gün içinde tamamlanıp Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından paylaşılacağını söyledi.

Hükümet son dönemde kiralarda yaşanan artışlara karşı harekete geçti. Bu kapsamda; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye bakanlığı ile Adalet Bakanlığı kira artış oranları ve kiralama hükümleri ile ilgili yasal çalışma başlattı. 3 bakanlık ilk toplantısını da dün gerçekleştirdi.

4 KONU BAŞLIĞI MASAYA YATIRILDI

Toplantıda; TÜFE'yi aşan kiraların denetlenmesi, belediyeler ve TOKİ'nin kiralık evler için konut üretmesi, büyükşehirlerde kiralara sınır getirilmesi ve borçlar kanunu meselesi ele alındı.

"EV SAHİBİNİ DE KİRACIYI DA MAĞDUR ETMEYECEĞİZ"

Dünkü toplantı sonrası herkes düzenlemenin ne zaman yasalaşacağını merak ederken, konu hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan bir açıklama geldi. Bakan Kurum,"Cumhurbaşkanımızın da talimatları ile ilgili bakanlıklarımızla birlikte ortak bir çalışma yürütüyoruz. Yürüttüğümüz çalışma çerçevesinde de vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğimiz bu noktada kira artışlarının takibi ve kira artışlarının bedelleri noktasında düzenlemeler için bir çalışma yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız yakın zamanda paylaşacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Konut sahibini de kiracıyı da mağdur etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"1 HAFTA 10 GÜN İÇİNDE MİLLETİMİZLE PAYLAŞACAĞIZ"

Düzenleme için tarih veren Bakan Kurum, "Biz gerek konut sektöründe gerek diğer sektörleri tamamen takip ediyoruz. Mevzuat belli kira artış oranı enflasyon oranını geçemez. Bu konuda bir düzenleme yapıyoruz. 1 hafta 10 gün içinde tamamlayıp milletimizle paylaşacağız" dedi.

"FIRSATÇILIĞA MÜSADE ETMEYECEĞİZ"

Bakan Kurum, artışlarla ilgili bir yaptırım olacak mı sorusu üzerine "Fırsatçılığa müsaade etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Durumu fırsat görüp enflasyon ve kira artış oranı açıkladı, bu artış oranı üzerinde bir artış söz konusu ise bununla ilgili hem adli hem hukuki süreci takip ediyoruz. Düzenleme de bunlarla ilgili de çalışacağız. Fırsatçılığa müsaade etmeyeceğiz. Fahiş artışları takip ediyoruz. Denetimlerimiz devam ediyor" diye konuştu.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Murat Kurum Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (3)

Güray Dilli :

Serbest piyasada oluşan fiyatları değiştirmek , nasıl olacak o

4
0
yanıtYanıtla
Arif Temel:

Umarim kota koymak tavan koymak gibi sonucsuz cozumler yerine arzi artirici cozumler olusturulmasi gerekiyor. Insaat yoksa ev yok. Ev yoksa kira cok. Formul basit. Baska formule gerekte yok. Tek ev ile sinirli sifir faizli kredi kullandirin.

2
1
yanıtYanıtla
Mehmet Kahraman:

daha kalıcı çözümler olmalı. hep parası olana hitap ediyor. çok mal haramsız çok laf yalansız olmazmış.

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title