Haberler

Resmi Gazete'de yayımlandı! Ayçiçeği, mısır ve soyada gümrük vergisi yıl sonuna kadar sıfırlandı

Güncelleme:

Yağlık ayçiçeği, aspir ve kanola tohumları ile ham ayçiçeği, kanola, aspir, mısır, soya ve palm yağları ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranları geçici olarak bu sene sonuna kadar sıfırlandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOHUM VE YAĞLARIN İTHALATINDA DÜZENLEMEYE GİDİLDİ

Karadeniz havzasında yaşanılan gelişmeler dikkate alınarak temel gıdalarda arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla bazı yağlı tohumlar ile yağların ithalatında düzenlemeye gidildi.

31 ARALIK 2022 TARİHİNE KADAR UYGULANACAK

Yağlık ayçiçeği, aspir ve kanola tohumları ile ham ayçiçeği, kanola, aspir, mısır, soya ve palm yağlarında uygulanan gümrük vergisi oranları geçici olarak 31 Aralık 2022 tarihine kadar yüzde 0 olarak uygulanacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Hamster Coin Karadeniz Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (33)

cihad çakır:

Yerli üreticinin canını oku sonra ürünleri ithal et. Kendi üreticimize destek verelim demiyorda.

178
30
yanıtYanıtla
Ahmet Reis Bayraktar:

Reis ne söylerse söylesin ne yaparsa yapsın yaranamaz hep yaşlılar kaldı köylerde kim ekiyor kim biçiyor ama ne desek boş

49
156
yanıtYanıtla
ibrahim sarı:

Bunu duyan marketçi önce zam, sonra KDV indirimi yapar. Nasıl olsa cezası yok.

154
3
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ben 68 yasindayim bundan 50 yil önce bile trakyanin her metrekaresinde aycicegi yetistirilirdi öyleki yol kenarlarinda bile aycicek cikardi onlarca aycicek yagi fabrikasi vardi bitirildi yerli cekmece sirik dometesi imara acilan betonlasmayla yok edildi bu gün hollanda dünyaya satiyor KENDI ÜLKEMIZI EL BIRLIGI ILE BIZ BITIRDIK DIS MIHRAKLAR DEGIL

131
22
yanıtYanıtla
ismail bey :

Dış mihraka gerek yok zaten. Senin gibi içimizde gezip, yalan dolan yazıp, kendi devletini kötüleyen hainler olduktan sonra..

yanıt0
yanıt0
Şerif Ali:

Bende başlığa bakınca, kendimiz üretim yapıp dışa bağımlı olmayacağız sandım. Meğerse yerli üreticiyi öldürme planıymış. Mazot, gübre, ilaç, elektrik pahalı olan ülke ile yakıt, elektrik, gübre bedava imkanı sağlayan ülkenin çiftçilerini mücadelesini istenecek.

129
13
yanıtYanıtla
Emre Varol:

Bu haberden sonra fiyati yukari cekeler malum tarihe kadar sonra gumruk vergisi kalksa bile fiyat emin olun. Birazdaha yuksek olir simdiki fiyattan

126
7
yanıtYanıtla
Kemal ALBAYRAK:

cumhurbaşkanımız neden feragat ettiyse iki katı zam olarak geri dönüyor

124
7
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Neden Devletimiz zarar etsin ? Sadece Vergi oraniyla ucuzluk olur mu ? O indirilen vergi oranindan fazla zam yapacaklar gene..Piyasa gida mafyalarinin elinde..Devlet , baska formuller uretmeli..

114
13
yanıtYanıtla
Great Work:

Devlet, vatandaş için vardır. Devlet şirket değildir.

yanıt0
yanıt0
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title