Haberler

Antioksidan kaynağı son kornişonlar kapışılıyor

Güncelleme:

Kış öncesi vatandaşlar probiyotik deposu turşularını evlerinde kurmaya devam ederken, pazarcılar da artık tezgahlarında son kornişonları satıyor.

Kış öncesi vatandaşlar probiyotik deposu turşularını evlerinde kurmaya devam ederken, pazarcılar da artık tezgahlarında son kornişonları satıyor.

Bursa'da pazarlarda turşuluk ürünler büyük rağbet görüyor. Turşu yapmakta en fazla kullanılan kornişonlar tezgahlara veda etmeye başladı. Vatandaşlar yaklaşan kış öncesi bağışıklık sistemini güçlendirmek için bol bol turşu kuruyor. Pazarlarda en fazla satılan turşuluk ürün ise kornişon. Pazarcılar diğer turşuluk ürünleri karışık satarken, kornişon salatalıklar ise tezgahta tek ürün alarak satılıyor. Pazarda kornişon turşuların kilosu 4 lira 50 kuruştan satışa sunuluyor. Pazardan kornişon salatalık alıp evde turşu kuran vatandaşlar hem daha sağlıklı turşu kurarken, hem de sağlıklı turşu elde etmiş oluyor.

Kornişon salatalıklara büyük talep olduğunu ifade eden Bursa Tuzpazarı esnaflarından Mehmet Hizmet, "Vatandaşlar en çok kornişon turşuyu kuruyor. İnsanların damak tadı en çok kornişon turşuyu seviyor. Kilosunu 4 lira 50 kuruştan satıyoruz. İnsanlar en az 5 kilo turşu alıyor. Kornişonlar artık bitmek üzere" dedi.

Antioksidan deposu

Salatalıkta bulunan doğal antioksidanlar turşu halinde korunabildiği için, vücutta oluşan hücre hasarı ya da kansere sebep olan hücre zedelenmelerinin onarılmasına imkan sağlar. Kornişon, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Kemikleri ve kıkırdakları korur. Vücut sıcaklığını dengeler. Kalp sağlığını korur. Kanser riskini azaltır. Sarımsaklı kornişon turşusu alzheimer üzerinde etkilidir. Sirke kullanıldığı için mayalanma sırasında açığa çıkan laktik asit damarların açılmasına ve kan dolaşımının artmasına imkan sağlar ve bu da tansiyonu düşürür.

Ayrıca salatalık, çok iyi bir pantotenik asit kaynağı olmakla birlikte bakır, potasyum, manganez, C vitamini, fosfor, magnezyum, biotin ve B1 vitamini ihtiva eder. Hemen her ülkede yetişen ve her mutfakta bol bol kullanılan salatalığın saymakla bitmeyecek daha birçok faydası var. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bursa Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title