Haberler

Ansiad 1. Dönüşüm Zirvesi

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Abdullah Erdoğan, "Endüstri 4.0 çağı başlamış bulunmaktadır, tren hareket etmiştir, bu treni yakalamak için daha fazla gecikemeyiz.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Abdullah Erdoğan, "Endüstri 4.0 çağı başlamış bulunmaktadır, tren hareket etmiştir, bu treni yakalamak için daha fazla gecikemeyiz." dedi.

ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, bir otelde düzenlenen "1. Dönüşüm Zirvesi"nde birincisi düzenlenen Dönüşüm Zirvesi ile ANSİAD'ın, endüstri 4.0 konusunda ulusal bir sorumluluk üstlendiğini söyledi.

Zirvenin, Türkiye'nin ve Antalya'nın endüstri 4.0 dönüşümündeki vizyonuna katkı yapmak amacıyla düzenlendiğini kaydeden Erdoğan, bu konuda TÜSİAD ve TÜBİTAK tarafından yapılmış olan öncü çalışmalar sonrasında, hükümetin de konuyu gündemine almasının son derece olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti.

Bununla birlikte Almanya'dan sonra Fransa, hatta İngiltere hükümetlerinin bile endüstri 4.0 stratejilerine bakıldığında, diğer tarafta Güney Kore'nin yılda 40 bin sanayi robotu istihdam ettiğine bakıldığında, Türkiye'nin henüz gerekli noktada olmadığını aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Çin'de akıllı, elektrikli ve raysız tren sefere başladı. Paris'te sürücüsüz otobüs deneme seferine başladı. Biz Antalya'da özel halk otobüslerinin sayısını tartışıyoruz. Yarın sürücüsüz otobüsler geldiğinde ne yapacağımızı düşünsek iyi olur. Patent, çağımızın tapusudur. Patent sayısını artırmadan, fikri mülkiyeti korumadan gelişemeyiz. Bu gerçeğe rağmen kent merkezimizde herkesin gözü önünde taklit marka ürün satıyor, fikri mülkiyet hakkını ihlal ediyoruz. Oysa fikir özgürlüğüne saygı da fikri mülkiyete saygı da endüstri 4.0'ın önemli bir şartıdır. Bugün halen geçmişin konularını tartışmaya devam edip kalamayız. Birkaç yıl sonra nesnelerin interneti dönemi başladığında bırakın fabrikaları, 50 milyar makine birbirine bağlanacak, birbiriyle haberleşecek. Böyle bir çağda hukukun, siyasetin, yönetim sistemlerinin değişmeden kalması mümkün değildir. Büyük fırsatlar ve büyük riskler çağı kapımızdadır. Nesnelerin, robotların insandan daha akıllı hale gelmesi bir risktir. Bazı ülkelerin diğer ülkelerden çok daha akıllı hale gelmesi, yani ülkeler arasındaki teknoloji farkının çok açılması büyük bir risktir."

"Endüstri 4.0 çağı başlamış bulunmaktadır"

Robotların kullanımının artmasıyla teknoloji farkının büyüyeceğini anlatan Erdoğan, "Bazı ülkeler Mars'a giderken, bazı ülkelerin etnik çatışmalara, mezhep kavgalarına boğulup kalması bir risktir. Yapay zeka gibi sınırsız bir gücün kötü emellerle kullanılması bir risktir. Fırsatların riskler kadar büyük olduğuna da şüphe yoktur. Büyük veriye sahip olan, yapay zekayı kontrol eden bir kişi,şirket veya ülke için imkanlar sınırsız olacaktır. Endüstri 4.0 çağı başlamış bulunmaktadır, tren hareket etmiştir, bu treni yakalamak için daha fazla gecikemeyiz." diye konuştu.

Sanayinin yanı sıra tarım, turizm, ticaret, sağlık gibi bütün sektörlerin de dönüştüğünü, sadece makinelerin, fabrikaların değil, seraların, tarlaların, hastanelerin, evlerin, otomobillerin, caddelerin ve kentlerin de dönüşeceğini aktaran Erdoğan, endüstri 4.0 ile eğitim ve hukuk sistemlerinin de dönüşmek zorunda kalacağını dile getirdi.

Asıl meselenin endüstri 4.0 çağının insanını yetiştirmek, zihniyet dönüşümünü sağlamak olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Endüstri 4.0 devrimine ilkokullardan başlayarak hemen hazırlanmamız zorunludur. Bugün ülkemizin gündeminde bu konuda kapsamlı bir hazırlık olduğunu söyleyemeyiz. Türkiye için en büyük fırsat iyi eğitilmiş genç nüfus olacaktır. Türkiye için en büyük risk ise gerekli eğitimi almamış genç nüfus olacaktır. Türkiye'nin bu dönüşümü başaracağına inanıyoruz." dedi.

Türkiye'nin endüstri 4.0 konusunda en hızlı ilerlediği alanların devlet desteğiyle gerçekleştirilen savunma sanayi projeleri olduğunu belirten Erdoğan, yeni kurtuluş savaşının teknoloji savaşı olduğunu, endüstri 4.0'a bu açıdan bakmak ve tüm alanlara bunu yaymak gerektiğini bildirdi.

Zirve özel sektördeki şirketlerin endüstri 4.0 konusunda yaptıkları çalışmaları içeren sunumlarıyla devam etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Abdullah Erdoğan Türkiye Antalya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title