Haberler

Anagold Madencilik: Atık havuzu yıkılmadı, nehre siyanür akışı yok

Güncelleme:

Anagold Madencilik, Erzincan'daki altın madeninde dün meydana gelen toprak kayması sonrasında ortaya atılan iddialara ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Kazanın atık depolama havuzuyla bir ilgilisi olmadığını belirten firma, ayrıca siyanür akışı olduğu öne sürülen Fırat Nehri'nden alınan numunelerin normal değerde olduğunu vurguladı.

Erzincan İliç'te Anagold Madencilik'in faaliyet gösterdiği altın madeninde ortaya çıkan toprak kaymasının ardından ulaşılmaya çalışılan 9 işçi için arama kurtarma çalışmaları sürerken firma, siyanür sızıntısı iddiasına karşı yaptığı açıklamada Fırat Nehri'ne herhangi bir siyanür akışı olmadığını belirtti.

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Erzincan'daki Anagold Çöpler Altın Madeni İşletmesi'nde meydana gelen maden kazasının ardından yaptığı açıklamada, salı günü 14.28'de meydana gelen maden kazası sonrası profesyonel ekipler tarafından olayın sebebine ilişkin araştırmanın başladığı kaydedildi.

"KAZANIN ATIK DEPOLAMA HAVUZUYLA İLGİSİ YOK"

Yığın linç alanının kaymasından kaynaklı olarak kazanın meydana geldiği aktarılan açıklamada, konunun atık depolama havuzu ile bir ilgilisi olmadığı, söz konusu konu ile ilgili herhangi bir tehlikenin bulunmadığı ifade edildi. Toprak kayması nedeniyle çevresel herhangi bir kirlilik yaşanmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"ALINAN NUMUNELER NORMAL DEĞERDE"

"Kazaya rağmen tüm tedbirler hızlı bir şekilde alınarak saha kontrol altına alınmıştır. 6 noktadan yüzey suyu numunesi alınmıştır. Alınan numuneler normal değerlerdedir ve herhangi bir kirlenme söz konusu değildir. Karasu (Fırat) Nehri'ne herhangi bir siyanür akışı olmamıştır. Şu ana kadar kayan toprak altında 9 çalışanımızın olduğu belirlenmiştir. Çalışma arkadaşlarımız için arama ve kurtarma çalışmaları sahamıza gelen tüm kamu kurum ve kuruluşların desteği ile devam etmektedir."

Açıklamada, şirketin kamuoyunu olayın detayları konusunda düzenli olarak bilgilendireceği, nedenlerini net bir şekilde açıklayacağı ve benzer durumların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda kararlı olduğu bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Fırat Nehri Madencilik Erzincan Çevre Güvenlik Kaza Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (25)

Yusuf ODEMIS:

HAYATINIZ YALAN.. PARAZİT PİSLİKLER... DOĞAYI KATLEDE KATLEDE BİTİREMEDİNİZ.. ALLAH DOĞAYA ZARAR VERENLERİ KAHHAR SIFATININ HÜRMETİNE KAHRU PERİŞAN EYLESİN.

254
21
yanıtYanıtla
o zen:

o çöken toprakta kaç ton siyanür vardı ? Havuz sadece stok yapılan yer.

217
10
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

söylenenler gerçek olsa bile tüik gbi inandırıcılığını yitirmiş verileri açıklayan kurumların söylediğine kaç kişi inanır

yanıt188
yanıt13
Tutankamon Hoca:

Kardeşim adamlar diyorki topğrak nehre ulaşmadı peki yağacak yağmutlarla o toprak zaten ulaşıyuor ulaştı ve ulaşacak tüm ülke kanser olacak.

yanıt99
yanıt7
Doğuş:

Yahu size kim inanır. Dron ile göster o zaman. Havuzun yıkılmadığını

181
3
yanıtYanıtla
Kenan Aslan:

Bu olay yabancı ülkeye ait ülkede yaşanmış olsaydı neler olurdu bir düşünün....meeee

155
16
yanıtYanıtla
Doğrucu:

Koyunlara birşey olmaz onlar makarna işe besleniyor

yanıt110
yanıt15
Yorumcu Davut :

hiçbir şey olmazdı! elinde para olan adam dünyanın her yerinde dokunulmazdır. ingiltere fransa abd çin japonya farketmez. öğrenemediniz gitti.

yanıt7
yanıt1
omer olak:

Altın madeni kapatılmalı, siyanürle altın aranması,siyanürün toprağa karışması büyük sorun.

135
7
yanıtYanıtla
Murat Çetin:

Para kazanmaya devam iki gün sonra herkes unutur merak etmesin maden şirketi olmadı biraz bağış yapar vakıflara

87
4
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title