Haberler

25 kuruşluk poşetlere zam yolda! İşte federasyonun talep ettiği fiyat

Güncelleme:

Türkiye Perakendeciler Federasyonu, alışveriş poşeti fiyatının 25 kuruştan 75 kuruşa yükseltilmesini talep etti. Ücretli poşet uygulaması 1 Ocak 2019 tarihinde başlamış, 2022 yılında da poşetlerin 25 kuruştan satılmaya devam etmesine yönelik karar alınmıştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla plastik poşet ve ambalajların kullanımının azaltılması için 2019 yılında ücretli poşet uygulaması başlatmıştı.

50 KURUŞ ZAM İSTEDİLER

Bu kapsamda marketlerde satılan poşetler, tüketicilere 25 kuruştan satılmaya başlandı. 2023'e sayılı günler kala market alışverişlerinde 25 kuruşa satılan poşet için Türkiye Perakendeciler Federasyonu zam talebinde bulundu. Federasyon, poşet fiyatının75 kuruşa yükseltilmesini isterken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunulan talebe gerekçe olarak çevre kirliliği gösterildi.

KALİTESİNE GÖRE 1 TL DE OLABİLİR

Federasyon Başkanı Ömer Düzgün, poşet üretim maliyetinin, kalitesine göre, 1 liraya kadar yükselebildiğini söyledi. Bakanlık verilerine göre, uygulamayla 4 yılda, plastik poşet kaynaklı 550 bin ton plastik atığın oluşumu ve 23 bin ton sera gazı salımı engellendi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Alışveriş Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

Erhan Desinger Patativa Selçuk:

O poşetler zaten ticari olarak satılmıyordu insanlar alışveriş yapınca yıllardır hizmet gereği poşet veriyordunuz hükümetin sıfır atık projesinden ötürü ücretli oldu sizde maksadını aşan hamleyle zam istiyorsunuz bedava olan kazanç sağlama derdindesiniz yolun milleti kaz gibi

50
0
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

kurumsal firmalar hariç poşet parası alan yok ben yemin ettim iktidar değişene kadar poşet parası vermeyeceğim diye artık yirmibeş kuruşun önemi yok ama ben yemin ettiğimden dolayı hala cebimde poşetle dolaşıyorum şimdiye kadar beş kuruş poşet parası vermedim

26
13
yanıtYanıtla
albatros :

işte bunu yapmayacaktınız! bu millet elektriğe, suya, doğalgaza 1 yılda gelen %300 zamma sesini çıkamaz. ama hele bir poşetin fiyatını çıkarın o zaman görün :)))

32
3
yanıtYanıtla
küçük ali:

Türkiye Perakendeciler Federasyonumu, ne iş yapar acaba bu federasyon. Bilmezmiki 2 - 3 yıl öncesine kadar bedavaydı poşetler, marketlerde zarar etmiyordu. Şimdi nolduda bedeva kazanç peşinde koşuyorlar.

26
1
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

poşet ücretli olacak dendiği o gün, millet ayaklanıp tepki verseydi şimdi bu zihniyetlerde ne zam yaparlardı nede ticaretini. bize müstehak.sessiz kalıp tepki vermezsen,onlar zengin bizler fakir kalmaya mahkumuz.

23
4
yanıtYanıtla
Davut YALANCI:

Poşet bile üç katına çıkacaksa artık... Onu da marketler yaptı derler. Ekmek başkanı ekmeğe zam yapar ama sonra neden fiyat yüksek diye markete saldırır. Asgari ücrete, memura, işçiye de üç kât zam yapın bı zahmet. Çünkü herşey zaten en az dört beş kat arttı.

21
3
yanıtYanıtla
yorum bükücü:

zam gelmedik bi poşet kalmıştı. ona yapın. nasılsa ekran önünden yalandan gündem değiştirmek için birbirlerine sövüyorlar siyasetçiler ve marketçiler. bu 3 harflilere özel poşet yasası çıkaran akp şimdi ters düşmüş gibi volume yapıyorlar. arkadan gelsin poşet zammı

9
1
yanıtYanıtla
ismail bey :

Ben alışverişte 1 tane yerine 4 tane alıyorum... Çöp poşeti almıyorum... Markette ekmek poşetini veya sebze poşetini cebine sokupta, kasada poşet almayan, sonra çöp poşetine 10-15 tl veren zavallılara acıyorum.. Marketten alışveriş yapmayıp, kapıdan patates poşetini çalan var...

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title