Haberler

Adana'da İlk Kütlü Pamuk Elektronik Borsada Alıcısını Buldu

Adana’da bu sene hasat edilen 130 kilogram ilk kütlü pamuk, elektronik borsa sisteminin ilk kez kullanıldığı Adana Ticaret Borsası Kompleksi’nde kilosu 50 liradan satıldı.

Adana'da bu sene hasat edilen 130 kilogram ilk kütlü pamuk, elektronik borsa sisteminin ilk kez kullanıldığı Adana Ticaret Borsası Kompleksi'nde kilosu 50 liradan satıldı.

Adana Ticaret Borsası Kompleksi'nde elektronik ortamda gerçekleştirilen satış işleminde Karataş ilçesi Bahçe Mahallesi'nden Hasan Aslan'ın 50, Ali Kerküt'ün 30 ve Karataş merkezden Yücel Balıkçı'nın 30 kilogram olmak üzere getirdikleri toplam 130 kilogram pamuk, elektronik borsa salonunda tekstil firması yetkililerine sunuldu.

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, pamuğun ve emeğin hak ettiği değeri alması için fiyat arttırdığını belirttiği açık arttırma sonucunda 130 kilogram pamuk, kilosu 50 liradan olmak üzere Çukobirlik Genel Müdürü Ahmet Durmuş Çakıcı'ya satıldı.

Açık arttırıma başlamadan önce konuşan Bilgiç, stratejik bir ürün olan pamuğun ilk kez elektronik borsa ortamında satılacağını belirterek, "Bundan sonra bu salonda bütün ürünlerimiz elektronik ortamda, alıcıyla satıcının buluştuğu ve gerçek borsacılığın olduğu bir salonun hem Adana'mızda hem de Türkiye'de şahidi olacağız" diye konuştu.

Hükümetin de pamuğun önemini kavrayarak teşvikleri arttırdığını, dışa bağımlılığı azalttığını belirten Bilgiç, "Bizim temennimiz pamuğun yüzde 75'ini içeride üretmektir. Çünkü kalitedir, lif uzunluğudur, belki ihtiyaç duyduğumuz ürünlerin bir kısmını alacağız ama biz tamamen içeride ürettiğimiz ürünle hem tekstilde hem de pamukla ilgili ihracatlarımızı da düzenleyeceğiz. Bu ülkenin milli geliri dışarıya gitmeyecek hem de dışa sattığımız ürünlerle bir gelir elde edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin ise pamuğun geçmişte Adana'da sembolik ürünlerin başında geldiğini ve filmlere konu olan bir ürün olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz yıl 320 bin dekar civarında bir ekim alanı varken bu yıl 450 binleri zorlayacağımızı düşünüyoruz. Şu an için saha tespitlerimiz devam ediyor. Ürünlerimizin gelişimleri incelendiğinde sahada hiçbir sıkıntımız yok" diye konuştu.

Karataş ilçesi Bahçe Mahallesi'nde pamuk üreticisi olan Ali Kerküt ise pamuğun sevgiyle üretilmesi gerektiğini belirterek, "Zamanında gereken ilaçlamayı, gübreyi, suyu verdiğimizde bitki yalan söylemez. Pamuk diğer senelere nazaran iyiye gidiyor" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title