Haberler

20. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi ve Fuarı, Frankfurt'ta Başladı

İş sağlığı ve güvenliği konularının ele alındığı 20. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi ve Fuarı, Almanya'nın Frankfurt kentinde başladı.

İş sağlığı ve güvenliği konularının ele alındığı 20. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi ve Fuarı, Almanya'nın Frankfurt kentinde başladı.

Bu yıl 20.'si düzenlenen Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi ve Fuarı, Almanya'nın Frankfurt kentinde kapılarını açtı. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Uluslararası Sosyal Güvenlik Birliği (ISSA) ve Alman Sosyal Kaza Sigortaları Derneği'nin (DGUV??) ortaklaşa düzenlediği kongre kapsamında uluslararası otorite, devlet adamları ve ilgili sektör temsilcileri bir araya gelerek, iş sağlığı ve güvenliğinin geleceğini ele alacak.

Üç yılda bir düzenlenen fuarın bu yılki ana sloganı "Sürdürülebilir bir korumaya ilişkin vizyon paylaşımı" olarak belirlendi. Fuara 100 farklı ülkeden 4 binden fazla güvenlik uzmanı, siyasi ve idari karar vericiler, çalışanlar ve çalışan temsilcilerinin katılması bekleniyor.

İş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili altı teknik oturum ve 30 sempozyum gerçekleştirileceği fuar kapsamında ayrıca kongre için bir ilk olacak "İş kazalarından Korunma Formu" da yer alacak.

27 Ağustos'a kadar devam edecek fuara Türkiye'yi temsilen İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği (İSAG), İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü yetkilileri ve bir eldiven firması katılıyor. Ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özdemir de bir panelde iş güvenliğine ilişkin konuşma yapacak.

Öte yandan fuar alanında kurulan platformda, iş sağlığı ve iş kazalarından korunma yöntemleriyle ilgili yapılan canlı gösteriler ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

- "Her yıl iş kazalarından Türkiye'de yaklaşık bin çalışanımız hayatını kaybediyor"

AA muhabirine konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İSAG Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kavlak, Frankfurt'taki fuara iş sağlığı ve güvenliği gelişmiş ülkelerden edindikleri tecrübeleri ve yenilikleri Türkiye'ye taşımak için katıldıklarını söyledi.

Türkiye'de iş güvenliği konusunda sorun olduğunu ifade eden Kavlak, "Her yıl iş kazalarından Türkiye'de yaklaşık bin çalışanımız hayatını kaybederken, 2 bine yakın çalışanımız da sakatlanıyor. Bu manevi olarak geri kazanımı olmayan bir durum" dedi.

İş sağlığı ve güvenli konusunda işverenleri ve çalışanları bilinçlendirmeye yönelik faaliyetler yaptıklarını ifade eden Kavlak, yurt dışındaki iş sağlığı ve güvenliğinde öncü kurum ve kuruluşlarla iş birliği çalışmaları yaptıklarını da sözlerine ekledi. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Frankfurt Türkiye Almanya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title