Haberler

Son dakika: Rekor üstüne rekor! Dolar 9,84 ile gram altın 567 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü

Güncelleme:

Son dakika: Merkez Bankası'nın beklentinin üzerinde bir faiz indirimine gitmesiyle dolar ve altın rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Haftanın ilk işlem gününe de yükselişle başlayan ikili, yeni haftaya da rekorla başladı. Dolar 9,84 ile gram altın ise 567 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Merkez Bankası'nın 21 Ekim tarihinde politika faizinde 200 baz puan indirime gitti. Piyasa beklentisinin üzerinde gelen indirimle faiz yüzde 18'den yüzde 16'ya düşürüldü. Sürpriz indirim sonrası piyasalar hızlandı. Kararla birlikte yükselişe geçen dolar ve altın rekor üstüne rekor kırmaya başladı.

DOLAR VE ALTINDAN YENİ REKOR

Yeni haftaya da yükselişle başlayan dolar, gece saatlerinde 9,84 ile altının gram fiyatı ise 567 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

GÜNCEL FİYATLAR

Saat 11.35 itibarıyla dolar 9,72'den, euro 11,34'ten, sterlin ise 13,41'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda gram altın 563 liradan, çeyrek altın 926 liradan, cumhuriyet altını da 3.776 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise şu sıralar 1.800 dolar seviyesinde bulunuyor.

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Doların yükselmesinde Merkez Bankası'nın beklentinin üzerinde faiz indirimine gitmesi ve Osman Kavala gelişmeleri etkili oldu. Hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını isteyen 10 büyükelçinin istenmeyen kişi ilan edeceğini açıkladı. Henüz bu açıklama resmi bir karara dönüşmemiş olsa da siyasi gerilim ihtimali kur üzerinde yeni bir baskı yarattı. Bu gelişmelerin ışığında gece saatlerinde düşük hacimli piyasada işlem görmeye başlayan dolar, 9.84 lirayla yeni tarihi zirvesini gördü.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Merkez Bankası Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500

Yorumlar (2)

Kobra Murat :

Arjantinde merkez bankasinda basilan para daha binadan cikmadan pul oluyordu. Bizimkiler gitti falan hani belgesel-haber icin... Bizde de olacak, olunca da malum medya "Turkiye'ye turizm patlamasi" diye baslik atar. Altin/gaz/petrol bulundu seklindeki definecilik haberlerine de zaten alismisti halk, degisiklik olur.

0
0
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Dış politikalarda büyük hatalar yapılıyor bu da ekonomi yönetiminde yapılan hataların olumsuz etkilerini katlayarak halkın ezilmesine sebep oluyor. Ülke yanlış çok yanlış yönetiliyor yazık.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title