Haberler

Almanya'da rekor kıran akaryakıt fiyatları, sürücüleri komşu ülkeye yönlendiriyor

Güncelleme:

Almanya'da benzin ve motorin fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasının ardından Alman sürücüler, Çekya'daki benzin istasyonlarına yönelirken, özellikle hafta sonları yoğun talep gören Çek benzin istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Akaryakıtın litresinde 44 cent yani yaklaşık 4.77 Türk lirası kar eden Almanlar, bazı ihtiyaçlarını da Çek marketlerinden karşılıyor.

Almanya'da benzin ve motorin fiyatları 2012 yılının ağustos ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaşmasının ardından yükselen fiyatlar, Alman sürücüleri Çekya sınırına yakın olan Çek benzin istasyonlarına yöneltiyor.

İSTASYONLARDA KUYRUK OLUŞUYOR

Uzun kuyrukların oluştuğu Çek akaryakıt istasyonlarında bir sürücünün yakıtı alıp, kasada ödeme yapması toplamda 40 dakika sürüyor. Almanya şoförler organizasyonu olan Genel Alman Otomobil Kulübü (ADAC) tarafından yapılan açıklamada, dizel yakıtın ulusal günlük ortalama litre başına fiyatının 1.555 euro (yaklaşık 16.90 Türk lirası) olduğu kaydedildi.

DEPO BAŞINA 20-30 EURO KAR EDİYORLAR

Almanya'nın Saksonya eyaletinde bulunan Dresden kentinde bir litre 95 oktan benzin 1.779 euroya (yaklaşık 19.33 Türk lirası ) satılırken, Dresden'den yaklaşık 50 kilometre uzakta bulunan Çekya'nın Chlumec kasabasındaki benzin istasyonlarında ise aynı benzinin bir litresi 1,34 euroya (yaklaşık 14.56 Türk lirası) satılıyor. Litre başına 44 cent euro (yaklaşık 4.77 Türk lirası) tasarruf eden Almanlar, depo başına ise 20 (yaklaşık 217 Türk lirası) ila 30 euro (326 Türk lirası) arasında değişen önemli bir tasarruf sağlıyor.

SADECE ARAÇ DEPOLARINI DEĞİL, BİDONLARI DA DOLDURUYORLAR

Almanya'daki yüksek akaryakıt fiyatları nedeniyle Çekya'ya gelen Almanlar sadece araç depolarını değil, yanlarında getirdikleri bidonlara da akaryakıt dolduruyor. Sınır kasabalarında bulunan restoranlarında da yoğunluk yaşanırken, bu artışın yüzde 30'a yaklaştığı belirtiliyor.

Çekya'daki marketlerden de alışveriş yapan Almanların özellikle sigara satın alması dikkat çekiyor.

ALMANYA'DA ENFLASYON SON 28 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Alman Federal İstatistik Ofisi'ne göre, tüketici fiyatları yükselmeye devam ederken, eylül ayı enflasyonu geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,1 arttı. Enflasyon oranı, Aralık 1993'ten bu yana ilk kez bu Eylül'de yüzde 4'ün üzerine çıktı. Uzmanlara göre akaryakıt fiyatları yükselmeye devam ederse, Kasım ayında enflasyon oranının yüzde 5'i bulabileceği ifade ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Almanya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500

Yorumlar (8)

Sanane Adımdan :

İngiltere iflas Almanyanın düştüğü hale bak bizimkiler de doları euroyu iktidar arttırıyor sanıyor :DDDD bu kadar cahil bir muhalefet var işte ülkede

16
25
yanıtYanıtla
çokomelli :

Çok şükür memleketimdeyim. Ne olmuş öyle koskoca Almanya'ya. Adamlar gariban... Ne elektrik var ne su.. Bir kuru ekmeğe muhtaç hale gelmişler. Yazık ya. Alamanci kardeşlerim memleket hasretiyle yanıp tutuşuyordur. Çoktan gittiklerine pişman da olmuşlardır. Oysa bizim burası öyle mi? Bir elin yağda bir elin balda... Gelin memleketinize, geri dönün.... Almanya bizi daha da çok kıskansın...

10
15
yanıtYanıtla
ferfer :

ne derseniz deyin almanya bizi refah seviyesinde 10a katlar 2yle çarpar gurbetçilerin 10 larca evi var benim 45 yıl olmuş bir dikili ağacım yok farkı gördünüzmü???

9
2
yanıtYanıtla
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Almanyanın haberi var mı bu yapılan haberden??????????

9
2
yanıtYanıtla
Serkan Demircan:

Yav he he.. Maksat Almanya'da kötü yönetim var gibi gosterecekler... Ulan savaslar döneminde bile ayakta durmus bir ülke bugun mü yıkılacak.. Maksadınız baska..

5
1
yanıtYanıtla
Yunus :

O gidenlerin büyük kısmı Türk’tür. Bizim millet ufak hesapları yapmaktan büyük hesapları yapmaya fırsat bulamaz. Üç kuruş için cimrilik ederler ama kaçırdıkları fırsatları değerlendirmiş olsalar kazanacaklarını düşünmeye yetecek akılları yoktur malesef.

6
0
yanıtYanıtla
PALA BABA :

yok öyle bişi, paralı propaganda haberi

4
1
yanıtYanıtla
Erkan Magdenli :

haset almanya )))

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title