Haberler

Harembüs Garaja Gider

İett'nin Gaziosmanpaşa'daki Kazım Karabekir İmamhatip Lisesi İçin Düzenlediği Özel Otobüs Servisi, Yaklaşık 1 Haftalık Aranın Ardından Ara Sokaktan Daha Modern Olanıyla Değiştirilip Tekrar Başladı.

İETT'nin Gaziosmanpaşa'daki Kazım Karabekir İmamhatip Lisesi için düzenlediği özel otobüs servisi, yaklaşık 1 haftalık aranın ardından ara sokaktan daha modern olanıyla değiştirilip tekrar başladı.

İŞTE İMAM HATİPLİ KIZLARI TAŞIYAN OTOBÜS

DAHA ÖNCE İMAM HATİPLİ KIZ ÖĞRENCİLERE BU OTOBÜS HİZMET VERİYORDU

DSP'Lİ MİLLETVEKİLİNDEN SORU ÖNERGESİ

'İmam Hatip öğrencileri için özel otobüs tahsisi' iddiaları DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş'ın İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdiği soru önergesiyle gündeme gelmişti. Gaziosmanpaşa'daki Kazım Karabekir İmam Hatip Lisesi'nde kız öğrencilerin İETT otobüsüyle taşındığının görüntülenmesinin ardından İETT uygulamaya ara vermişti. Yaklaşık 1 hatfalık aranın ardından İETT'nin bu okul için düzenlediği özel otobüs hizmeti tekrar başladı. Ancak bazı farklarla;

OTOBÜS TEKRAR HİZMETE BAŞLADI

Daha önceden İETT'ye ait kırmızı-beyaz renkli otobüsle okulun yaklaşık 100 metre aşağısındaki otobüs durağından başlayan sefer, bu kez daha yeni bir model otobüs ile okulun 100 metre yukarısında ara sokaktan yapıldı. Önceki otobüsün panosundaki 'Okul Otobüsü' yazısı yerine ise yeni otobüsün panosunda 'Edirnekapı Garajına gider' yazısı olduğu görüldü.

Bu farkların dışında manzara aynıydı. Okul çıkışı şoförün ve 1 arkadaşlarının yönlendirmesi ile otobüse koşan kız öğrenciler 'akbil' basarak aracı doldurdu. Otobüs yolcularını aldıktan sonra eski güzergahını izleyerek öğrencileri dağıtmaya gitti.

KİM NE DEMİŞTİ?

İmam- Hatip Lisesi'nin kız öğrencilerine İETT otobüsünden özel servis haberiyle ilgili soruları yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Orada yalnız kızlar değil, kız- erkek karışık. Bunun düzeltilmesini istiyorum" demişti. Ancak görüntülerde otobüse yine yalnızca kız öğrencileri biniyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ise "Benim yetkim yok ki, vatandaş nereye binerse biner. Veli, aile birlikleri isterse İETT'den otobüs kiralar. Minibüsle gider, uçakla, helikopterle gider" demişti okul yönetimi ise konu hakkında sessizliğini koruyor.

İETT yetkilileri ise talep üzerine ücret karşılığında tahsis edilen otobüslerin listesini şöyle açıklamıştı. "Hakim ve savcılar: 36 servis, Hava Harp Okulu 4 servis, 66. Zırhlı Tugayı 5 servis, 1. Ordu Muhabere Alay Komutanlığı 2 servis, Maslak öğrenci Yurdu 1 servis, Atatürk Öğrenci Yurdu 1 servis, Arnavutköy Polis Okulu 1 servis, Küçükköy İHL ve Eyüp İHL birer servis" verdiklerini açıklamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title