Haberler

Durusu Köyü Yatırımcıların Akınına Uğradı

Güncelleme:

Kanal İstanbul'un güzergahında yer almasının ardından taşınması gündeme gelen Arnavutköy'e bağlı Durusu Köyü, 3. Havalimanına yakınlığıyla da yatırımcıların akınına uğruyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahının Küçükçekmece - Sazlıdere - Durusu koridorundan geçeceğini açıklamıştı. O açıklamanın ardından asrın projesi olarak ifade edilen projenin geçeceği Arnavutköy'deki Durusu Köyü'nün taşınacağı gündeme gelmişti. Köyün 3. Havalimanına yakınlığı da dikkat çekiyor. 2 binden fazla nüfusu olan Durusu sakinleri ise olası bir taşınma durumunda ne yapacaklarını bilmediklerini söylüyor. Birçoğu mahallede doğup büyüyen vatandaşlar, projeye karşı olmadıklarını ifade ederken mahallelerinden taşınmak istemediklerini de dile getirdi.

"O HAYATA ALIŞAMAYIZ ONUN İÇİN İSTEMİYORUZ"

Doğduğu ve çocuklarını büyüttüğü yeri terk etmek istemediğini dile getiren Mustafa Güleç, "İnsan oturduğu yeri, kendi kendinin huzurunu bozar mı? Yerleşmişim ben buraya çoluğum, çocuğum yerleşmiş bir hayat sürüyorum gayet memnunum. Oksijeni bol, havası temiz, deniz 3 kilometre ben burayı terk eder miyim? Verecekler bana 24'üncü katta daire ne yapayım ben nasıl oturayım? Nasıl ineceğim, asansörün düğmesine basmayı bilmiyor vatandaş nasıl yerleşeceğiz? Alışamayız o hayata biz onun için istemiyorum hükumete karşı mıyım, hayır. Yapsın ama bize de dokunulmasın" dedi.

"NE YAPACAĞIMIZI BİLEMEYİZ"

Yıllardır oturduğu çevreden ayrılmasının kendisi ve ailesi için çok zor olduğunu ifade eden bir köy sakini, "Mahallenin kaldırılmasını istemeyiz tabi ki burada kurulmuş bir düzenimiz var. Senelerden beri çoluğumuz, çocuğumuz, ailemiz, akrabamız hepsi burada, bizi buradan kaldırırlarsa biz ne yaparız nereye gideriz? Öyle bir şey olmasını istemeyiz. Dedelerimiz, atalarımız gelmiş buraya yerleşmiş bizde burada doğduk" diye konuştu.

"ŞU AN SATIŞLARIMIZI DURDURDUK"

Projenin güzergahının açıklanmasının ardından bölgede gayrimenkul alıcıların çok büyük oranda arttığı ve bu yüzden projenin inşaatı başlayana kadar satışlarını durdurduğunu söyleyen gayrimenkul danışmanı Veli Avcı, " Şu an satışlarımızı durdurduk, binlerce müşteri geliyor, yer vermiyoruz çünkü üzerine baya bir koyacak. Şu anda kazma vurulduğu anda bu piyasada yüzde üç yüz, dört yüz fiyatlar artış yapacak" ifadelerini kullandı.




Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ahmet Arslan Arnavutköy İstanbul Durusu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title