Haberler

Dünyaca Ünlü Bankadan Kritik Tahmin: Dolar 5, Euro 6 TL Olacak

Güncelleme:

Türk Lirası'nın son dönemdeki yükselişini değerlendiren Rabobank Stratejisti Piotr Matys, yıl sonunda doların 5 TL, euronun ise 6 TL seviyesine ineceğini söyledi.

Rabobank Gelişen Piyasalar Stratejisti Piotr Matys, Bloomberg HT'ye Türk Lirası'nda son dönemdeki değer kazancının nedenlerini ve yıl sonu beklentisini paylaştı

TL'DEKİ YÜKSELİŞTE 3 ÖNEMLİ FAKTÖR BAŞROL OYNADI

Matys, Türkiye'de uygulanan sıkı para politikası, ekonomide reform beklentileri ve ABD - Türkiye ilişkilerindeki iyileşmenin Lira'yı destekleyen 3 ana unsur olduğunu bildirdi.

"DOLAR 5, EURO 6'YA DOĞRU GERİLEYEBİLİR"

Matys, bu 3 kritik etkinin devam etmesi halinde dolar ve Euro/TL 'de yıl sonuna kadar sırasıyla 5 ve 6 seviyelerine doğru düzeltme için alan olabileceğini öngördü.

Matys "Ancak bu geri çekilmenin sürdürülebilirliği, enflasyonist baskıyı ve cari açığı azaltarak dengeli büyümeyi sağlayacak yapısal reformlara bağlı olacak" dedi.

"TÜRK LİRASI, KÜRESEL PİYASALARDAKİ DÜŞÜŞE RAĞMEN ÇOK İYİ PERFORMANS GÖSTERİYOR"

Küresel gelişmelerde ticaret savaşı, azalan dolar likiditesi, jeopolitik risk ve riskli varlıklara ilginin azalmasını da risk faktörleri olarak sıralayan Matys, "Lira küresel piyasalardaki düşüşe rağmen çok iyi performans gösteriyor ancak Türk Lirası'nın uzun süre diğer gelişen ülkelerden ayrışacağına ikna olmuş değiliz. Özellikle de Fed'in faiz politikası ve dolarda geniş çapta değer kazancı olması durumunda..." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Bloomberg Rabobank Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title