Haberler

Sırp Kasaptan 'Haçlı' Savunması

Kasap Karaciç, Sırpların, Müslümanların "İslami Amaçlarına" Karşı "Haklı ve Kutsal" Bir Savaş Verdiklerini İddia Etti.

Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karaciç, savunmasında Sırpların, Müslümanların "İslami amaçlarına" karşı "haklı ve kutsal" bir savaş verdiklerini iddia etti.

Savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemekten hakkında BM savaş suçları mahkemesince dava açılan Karaciç, kendi yaptığı savunmasında, köktendinci Boşnakların Amerika'nın desteğiyle bir İslam devleti kurmaya çalıştığını öne sürdü.

Eski Sırp lideri savunmasına, "Burada ulusumuzu ve onun kutsal ve haklı amacını savunacağım. Haklı bir davamız vardı. İyi delil ve kanıtımız var" diye başladı.

Sırp olmayanları ülkelerinden sürmek gibi bir niyetleri bulunmadığını belirten Karaciç, Sırpların amacının sadece hayatlarını ve mallarını korumak olduğunu belirtti. Karaciç, "Sırplar kendi topraklarını istiyorlardı ve bu suç değildir" dedi.

Karaciç, "İslamcı amaçları vardı. Osmanlı İmparatorluğu zamanında olduğu gibi yüzde 100 iktidar istiyorlardı. Tüm bölgenin kaderini değiştirecek temel amaçları vardı. Amaç, Bosna-Hersek'in devamını sağlamaktı. Bu yasal yollardan yapılamazdı. İslami köktendincilik istiyorlardı ve bunu 1991'den 1995'e kadar arzuluyorlardı" dedi.

BM savaş suçları mahkemesi savcıları Karaciç'i, 1992-1995 Bosna savaşı sırasında Müslümanlar ve Hırvatlara etnik temizlik kampanyasının "yüksek komutanı" olmakla suçluyor.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title