Haberler

Mor Çocuk

Hiçbir Sebep Olmadan, Durduk Yerde Cildinde Morluklar Oluşuyor. Görenler Aile İçi Şiddet Gördüğünü Sanıyor. Ama Onun Durumu Hayatını Tehdit Ediyor.

Hiçbir sebep olmadan, durduk yerde cildinde morluklar oluşuyor. Görenler aile içi şiddet gördüğünü sanıyor. Ama onun durumu hayatını tehdit ediyor.

Bethan-May Slater henüz 9 yaşında. Hayat dolu ve neşeli bir çocuk. Okulda da oldukça başarılı. Ancak yüzünde, kollarında, bacaklarında, bedenin her yerindeki morluklar, öğretmenlerini ayağa kaldırdı. Onu görenler, anne babasının şiddetine maruz kaldığını düşündü.

Bu tatlı kızın, evde dayak yediğini düşünmekten başka çaresi kalmayan okul yönetini, ailesini adeta sorguya çekti. Ama daha birinci anda, anne Jaqui Slater (44) gözyaşlarına boğularak korkunç gerçeği anlatmak zorunda kaldı.

İngiltere'nin Peterborough kentinde yaşayan küçük Bethan-May, dünyada sadece 60 kişide görülen, ender ve şimdilik hiçbir tedavisi olmayan bir hastalığın pençesinde.

Glomuvenous malformasyon (GVM) diye bilinen hastalığın en ekstrem şekline yakalanan küçük Bethan-May'in cildi, aynen çarpma ya da dayak sonucu durumlardaki gibi morarıyor. 

Anne Jaqui ise "Her gün dehşetle bedenine bakıyorum, yeni bir morluk oluştu mu acaba diye. Çünkü bu morluklar iyileşmiyor. Bedeni yavaş yavaş bunlarla kaplanıyor. Tek umudumuz bir an önce bir tedavinin sonuç vermesi" diyor.

Küçük Bethan-May ise her şeye rağmen etrafına neşe saçmaya devam ediyor.

DÜNYADAN KISA KISA...

MARKETTE ÇALIP PAZARDA DAĞITIYOR

Yunanistan'ın başkenti Atina'da “Robin Hood'lar”, süpermarketten çaldıkları gıda ürünlerini halka dağıtmaya devam ediyor. Yunan basın-yayın organları, kendilerini “Fakirlerin Robin'leri” olarak tanımlayan maskeli bir grubun, bir süpermarkete girerek el arabalarına gıda maddelerini doldurduklarını belirtti.

ROCK YILDIZI BON JOVİ'DEN MCCAIN'E TEPKİ  

Amerikan rock yıldızı Jon Bon Jovi, ABD'de gelecek ay başında yapılacak başkanlık seçimi kampanyasında Cumhuriyetçilerin şarkılarını kullanmasına tepki gösterdi.Demokrat aday Barack Obama'yı destekleyen Bon Jovi, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan yardımcısı adayı Sarah Palin'in mitinglerde, grubuna ait "Who Says You Can't Go Home" adlı parçasını kullandığını duyunca şaşırdığını söyledi. "Bu şarkıyı son 25 yıldır bizi destekleyenlere teşekkür etmek için yazdık" diyen Bon Jovi, şarkının kullanılması için kendilerine bir başvuru yapılmadığını ya da kendilerinden izin alınmadığını belirtti.

YALAN SÖYLEYEN BUSH AZLEDİLMELİYDİ  

Cumhuriyetçi Parti'nin hararetli bir yandaşı olduğu bilinen Amerikalı emlak zengini Donald Trump, Başkan George Bush'un Irak konusunda ülkeye yalan söylediği dönemde azledilmesi gerektiğini söyledi. Amerikan televizyon kanalı CNN'e açıklamalarda bulunan Trump, 2006'da Kongre'de çoğunluğu ele geçiren Demokratların Bush için azil süreci başlatmamasına şaşırdığını belirterek, "Böyle bir şey yapsalardı mükemmel olurdu" ifadesini kullandı.

 

RUSYA AB'YE KATILSIN   

Renkli kişiliğiyle tanınan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Rusya'nın AB'ye katılması gerektiğini söyledi.

Berlusconi, AB zirvesi için bulunduğu Brüksel'de İtalyan basınına yaptığı açıklamada, “Rusya'yı hep Batı ailesine ait bir ulus olarak gördüm. O halde benim önerim önümüzdeki yıllarda Rusya AB üyesi olmalıdır” dedi.AB üyeliğiyle ilgilendiği yolunda şimdiye dek en küçük bir imada dahi bulunmayan Rusya'nın AB ile sürdürdüğü stratejik ortaklık görüşmeleri, Gürcistan'daki savaş nedeniyle askıya alınmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title