Haberler

Milli Takımlara El Kaide Tehdidi

CBS Televizyonun'dan 'El Kaide, Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya Milli Takımlarını Nişan Aldı' İddiası.

Eda BERKBAYRAK/MİLANO, (DHA)

İTALYA'da, CBS televizyonun yayınında yeralan, 'El Kaide, Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya milli takımlarını nişan aldı' iddiası panik havası yarattı. İddialar, İtalyan basınında 'El Kaide Azzurrilere nişan aldı' başlığıyla 'flaş' olarak verilirken, FIGC Başkanı Valentini, "Bizden İçişleri Bakanlığı sorumlu" dedi.

El Kaide Lideri Usame Bin Ladin tarafından anons edilen ve elektronik posta aracılığıyla gönderildiği bildirilen mesaj, "Dünya Kupası, ikinci bir Münih vakası mı olacak" tartışmalarını başlattı. Usame Bin Ladin'in, "Amerika ve İngiltere karşılaşması sırasında ağzına kadar seyirciyle dolu olan bir stadyumdan canlı halde yayınlanacak büyük bir patlama, onlarca, yüzlerce ölü ne büyük bir sürpriz olur" şeklindeki mesajı, şimdiden futbol camiasında bomba etkisi yarattı. Mesaja konu edilen karşılaşma C Grubunda 12 Haziran'da Rustenburg Stadı'nda gerçekleştirilecek.

FEDERASYON BAKANLIKLA GÖRüŞTü

İTALYA Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Antonello Valentini, İçişleri Bakanlığı ile Dünya Kupası hazırlık ve maçlar döneminde milli heyetin güvenliğinin sağlanması konusunda resmi olarak görüştüklerini belirterek, "Bunun ötesinde söyleyebilecek bir şey yok. Dünya Kupası kamp süresinde bizden İçişleri Bakanlığı sorumlu olacak" diye konuştu.

FRATTİNİ FACEBOOK'TA YORUMLADI

İtalya İçişleri Bakanı Franco Frattini, konu hakkındaki yorumunu, paylaşım sitesi Facebook'taki özel sayfasında yaptı. Bakan Frattini, "Dünya yeni bir Münih olayını tolere edemez" dedi. Frattini spor kampının özgürlük, demokrasi ve barış kavramlarının temsili olduğunu, tüm dünyanın gözleri önünde hiçbir şekilde bu kavramların dışına çıkan bir tutuma izin verilemeyeceğini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title