Haberler

McDonald's, İsrail'deki işletmecisini satın alıyor

Güncelleme:

ABD merkezli fast food restoran zinciri McDonald's, İsrail'deki restoranlarını işleten Alonyal firmasını satın alacağını açıkladı. İsrail askerlerine bedava yemek dağıttığı haberleri nedeniyle pek çok Müslüman ülkede boykot edilen McDonald's, söz konusu eylemin kendilerinden bağımsız olduğunu açıklamıştı.

İsrail'deki işletmecisinin İsrailli askerlere bedava yemek vermesi nedeniyle Müslümanların tepkisini çeken McDonald's, İsrail'deki restoranlarını işleten şirketi satın alıyor.

BOYKOT MARKAYI SARSTI

McDonald's İcra Kurulu Başkanı Chris Kempczinski, ocak ayında yaptığı açıklamada Orta Doğu'daki pazarları başta olmak üzere "yanlış bilgiler nedeniyle anlamlı bir ticari etki" yaşadıklarını açıklamıştı. McDonald's Kuveyt ise 2 Kasım'daki açıklamasında yerel iş ortaklarının eylemlerinin bağımsız olduğunu vurgulayarak kendilerinden rıza veya onay almadan yapıldığını ifade etmişti.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

McDonald's, dün yaptığı açıklamada İsrail'deki restoranları işleten Alonyal firmasını satın alacaklarını duyurdu. Açıklamada "Bugün, Alonyal Limited'in CEO'su ve sahibi Omri Padan, Alonyal'in McDonald's Corporation'a satışına yönelik anlaşmayı imzalandığını duyurdu." denilerek devamında şu ifadelere yer verildi:

"İsrail'de McDonald's restoranlarının sahibi ve işletmecisi olan Alonyal, İsrail'de McDonald's marka yolculuğuna 30 yılı aşkın bir süre önce başladı ve işletmeyi 5 binden fazla çalışana ve 225 restorana kadar genişletti.

İşlemin tamamlanmasının ardından McDonald's Corporation, Alonyal Limited'in restoranlarının ve operasyonlarının sahibi olacak ve çalışanlar eşdeğer şartlarda çalışmaya devam edecek."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

İsrail İş Dünyası Dünya Ekonomi Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (11)

faruk :

israil çocuk katili için elinden geleni ardına koymayan mcdonalds ın ülkemizde ne işi var? bizden kazandıkları ile ne kadar bomba alıp israile destek oldu acaba? kaç çocuk öldürdü bizim paralarımızla?

90
7
yanıtYanıtla
Umut Koyundöven:

kuş beyinli,sahipleri farklı isim hakkı alınıyor bulunduğu ülkeye yardım etmesi kadar doğal bir şey yok şunu anlayın türkiye de yediğin hamburgerin ücreti israile gitmiyor siz nasıl yaşıyorsunuz bir deli bi kuyuya taş atıyor peşinden koşarak gidiyorsunuz

yanıt20
yanıt59
Khan Tunka:

Sen öyle zannet , kuş beyinli demiş bir de adama sanki MC ortağısın. Ulan akıllı sen sadece franchise bedeli ödeyip yahudiden kurtulabileceğini mi sandın aylık ödeme yapıyorlar ana bayiiye kazancından ödüyor kira bedeli ödüyor pazarlama ücreti ödüyor.. Akla bak franchise ödedim MC Donalds milli mi oldu yani ? Yemiyoruz kardeşim boykot ediyoruz sen çatlayana kadar ye

yanıt56
yanıt2
Engin Çalık:

isim hakkı alıp yani Française ne demek hiç arastirmayi denedinizmi?

yanıt3
yanıt0
Serkan Kaplan:

Ben ve ailem Savaşın başından bu yana boykot halindeyiz. Çok şükür sağlığımızda bir sıkıntı yok. Sadece bu firma değil İçecek firmalarını da boykot ediyoruz. Tüm dünyadaki bu savaşa karşıt olanlar 2 ay boykot yapsaydı, zaten savaş sike sike biterdi. Bunlar paranın itleridir. Para kesilince ne ideoloji kalır ne namus bunlar böyle.

60
6
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

İsrailin işlediği her cinayet 8 dolara mâl oluyor yani 250 TL. Bunların mallarını aldığınızda ödediğiniz her 250 lira ile bir cinayetin parasını siz ödüyorsunuz. Boykota devam cinayet işlemeyin.

51
4
yanıtYanıtla
Selim S O:

Her Amerikan markası İsrail destekçisidir. Boykot hiç bir işe yaramazsa bile tepkinizi gösterip o ürünleri tüketmemeniz veya azaltmanız lazım. Bu yapacağınız hayat standartlarınıza etki etmez. Ve bunun İslamiyet'le alakası yok. bu sizin insanlık göreviniz. Eğer bu basit boykotları yapamıyorsanız lütfen insanlıktan adaletten falan bahsetmeyin.

40
4
yanıtYanıtla
Cabbar aga:

Boykot diye bağıran insanlar önce face hesabinizi sonra whatsup I silin dünyanın en zengin siyonisti bunların sahibi her kullandığınızda para kazanıyor ayrıca sizin hakkınızda bedavadan her türlü bilgi sahibi oluyor

9
17
yanıtYanıtla
mahmut süt:

beter inşallah olursunuz

11
2
yanıtYanıtla
Hayrettin Arıcı:

Sonun başlangıcı bitiyorlar yakında orada iflas bayrağını çekerler

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title