Haberler

Kosova Cumhurbaşkanı Jahjaga'dan Kosova Türklerine Destek

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı vesilesiyle Kosova Denokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’ın başkanlığında Kosova Türkleri Milli Bayramı Tertipleme Kurulu üyelerini kabul etti.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı vesilesiyle Kosova Denokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar'ın başkanlığında Kosova Türkleri Milli Bayramı Tertipleme Kurulu üyelerini kabul etti.

Samimi geçen görüşmede Kosova Türkleri'nin hak ve özgürlüklerinin daha da ileriye taşınması yönünde harcanan çaba ile Kosovalı Türkler'in toplumun yapıcı bir unsuru olarak Kosova'nın çok yönlü kalkınmasına verdiği katkılarından söz edildi. Görüşme ile ilgili olarak Kosova Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kosovalı Türklerin 23 Nisan Bayramı'nı kutlayan Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga'nın Türk topluluğunun Kosova toplumu ve kurumları ile entegre olma konusunda örnek oluşturduğunu ve azınlıktaki tüm diğer topluluklar ile demokratik devletin tesis edilmesinde kararlılık ifade ettiğini belirttiği kaydedildi. Görüşmenin sonunda Mahir Yağcılar, 23 Nisan Bayramı vesilesiyle basılan Kosovalı Türk yazarların kitapları ile sanatçıların CD'lerini takdim etti.

23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı Tertipleme Kurulu Başkanı Mahir Yağcılar, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ziyaret ettikleri Cumhurbaşkanı Jahjaga'ya Kosova Türkleri'nin Milli Bayramı'nın taşıdığı önemi anlattıklarını ve bir haftalık kutlama programı hakkında bilgi verdiklerini belirtti. Yağcılar, "Son yıllar içerisinde Türk topluluğu olarak neler yaptık ve gelecek dönemde neler yapacağız diye bilgi verdik. Kutlamaların sıradan kutlama olmadığını, Kosovalı Türk yazarlarının kitaplarının basıldığını, Kosova Türk ressamlarının katalogların yayınlandığını, konserlerin düzenlediği, eğitim, kültür, sağlık, medya konulu bilimsel toplantıların tertiplendiğini anlattık" ifadelerini kullandı.

Görüşmede Kosovalı Türk topluluğunun Kosova toplumu ile bütünleşmeyi sağladığını, Kosovalı Türkler'in anayasal haklarının gerçekleştirilmesi için herkesten destek beklediklerini, Cumhurbaşkanı Jahjaga'nın da Türk toplumuna her zaman destek vereceklerini belirttiğini kaydeden Yağcılar, Cumhurbaşkanı Jahjaga'nın çoğunluktaki toplumun karşılaştığı sorunların azınlıktaki topluluklara da yansıdığını, sorunların aşılmasının zaman zaman zorluklarla gerçekleştiğini belirttiğini ve Türk topluluğundan övgüyle söz ettiğini söyledi.

Kosova Türkleri, 2009 yılından bu yana 23 Nisan'ı milli bayram olarak kutluyor. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mahir Yağcılar 23 Nisan Kosova Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title