Haberler
BBC

İtalya'da 10 kişiyi ilaç karışımıyla öldüren doktora ömür boyu hapis cezası

Güncelleme:

Ülkenin kuzeyindeki Saranno Hastanesi'nde acil serviste başhekim olan Doktor Leonardo Cazzaniga, 2011-2014 yılları arasında sekiz hastasını ölümcül ilaç karışımıyla öldürmekten suçlu bulundu.

İtalya'da hastalarını ve sevgilisinin akrabalarını ilaç karışımıyla öldürmekten suçlu bulunan Doktor Leonardo Cazzaniga, ömür boyu hapse mahkum edildi.

Ülkenin kuzeyindeki Saranno Hastanesi'nde acil serviste başhekim olan Cazzaniga'nın, 2011-2014 yılları arasında sekiz hastasını ölümcül ilaç karışımıyla öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

65 yaşındaki Cazzaniga, hastalarının yanı sıra sevgilisi Laura Taroni'nin eşini ve kayınpederini de öldürmüştü.

Cazzaniga, suçlandığı cinayetlerden üçünden ise beraat etti.

Saranno Hastanesi'nde hemşirelik yapan Taroni de kocasını ve annesini öldürmekten suçlu bulunarak 30 yıl hapse mahkum edilmiş, kayınpederinin öldürülmesinde ise suçlu bulunmamıştı.

'Ölüm meleği'

Hastalarını anestezi ilacını da içeren bir karışımla öldürmekle suçlanan Cazzaniga, bu eylemi hastaların "acısını dindirmek" için yaptığını öne sürüyordu. İtalyan basınına göre Cazzaniga kendisine "ölüm meleği" yakıştırması da yapıyordu.

Doktorun avukatlığını yapan Andrea Pezzangora geçen yılki duruşmalardaki savunmasında, müvekkilinin "narsist kişiliğinin tutsağı" olduğunu söylemişti.

Avukat Pezzangora, "ölüm meleği" yakıştırması hakkında da "Cazzaniga'nın bahsettiği bu karakter, yok edici bir melek değil, insanlara yardım ederek cennete eşlik eden bir melek" demişti.

BBC

İtalya Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title