Haberler

İsrail'in, Filistin Hükümeti İçin Önkoşulları Var

İsrail, Geçen Sene Kaçırılan İsrailli Asker Gilad Şalit'in Serbest Bırakılması ve Roket Saldırılarının Durması Halinde Filistin'de Kurulacak Yeni Ulusal Birlik Hükümeti ile Çalışacağını Bildirdi.

İsrail, geçen sene kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit'in serbest bırakılması ve roket saldırılarının durması halinde Filistin'de kurulacak yeni Ulusal Birlik Hükümeti ile çalışacağını bildirdi.

İsmini vermek istemeyen üst düzey bir yetkili, "Yeni hükümet Gilad Şalit ve Kassam füzesi saldırıları meselelerinin çözümüne dair güvence verirse, İsrail, Filistin'deki ulusal birlikte hükümetiyle çalışmak için pratik bir yaklaşım uygulayacak" dedi.

Yeni Filistin kabinesinin ilan edilmesine kısa bir süre kala açıklamalarda bulunan yetkili ayrıca İsrail'in Filistin hükümetine karşı daha esnek olmaya hazır olacağını dile getirdi. Yetkili, "Eğer Filistinliler bunları yapmazsa ve terör saldırıları devam ederse, hakikat, İsrail'in icraatlarını kabul ettirecektir" diye konuştu.

İsrail yönetimi şimdiye kadar yaptığı açıklamalarda yeni bir Filistin hükümetiyle yalnızca, İsrail'in tanınması, şiddetin kınanması ve önceden yapılmış anlaşmalara uyulması yönündeki uluslararası talepleri yerine getirildiği takdirde anlaşma yapabileceğini bildirmişti.

Gilad Şalit, aralarında Hamas'ın silahlı kanadının da bulunduğu Filistinli militan örgütler tarafından 25 Haziran'da sınır ötesi bir operasyon sonucu kaçırılmıştı.

(AFP-SŞ-SŞ-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title