Haberler

Hamas, iki rehineyi serbest bıraktı

Güncelleme:

Hamas'ın silahlı kanadı El-Kassam Tugayları, insani sebeplerden dolayı tutuklu olan iki rehineyi serbest bıraktı. Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) de rehinelerin serbest bırakılmasına yardımcı olduklarını açıkladı.

? Hamas'ın silahlı kanadı El-Kassam Tugayları, dün akşam insani sebeplerden serbest bıraktıkları iki rehinenin görüntüsünü paylaştı.

El-Kassam, Telegram kanalından paylaştığı görüntülerle birlikte 'El Kassam Tugayları, Mısır'ın arabuluculuğu yoluyla, mecburi insani ve tıbbi nedenlerden dolayı tutuklu Nurit Yitzhak ve Yocheved Lifschitz'i serbest bıraktı' açıklamasını yaptı.

İsviçre merkezli Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), rehinelerin serbest bırakılmasına yardımcı olduklarını belirterek 'Bu akşam 2 rehinenin daha serbest bırakılmasını ve Gazze dışına nakledilmesini sağladık. Tarafsız bir aracı olarak rolümüz, bu çalışmayı mümkün kılmaktadır ve gelecekte (rehinelerin) serbest bırakılmalarını kolaylaştırmaya hazırız' açıklamasını yaptı. Dün akşam iki kişinin daha bırakılmasıyla Hamas tarafından rehin alınan ve serbest bırakılan kişilerin sayısı toplamda 4'e ulaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title