Haberler

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili Barroso ile Bir Araya Geldi

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Rusya'nın Gürcistan topraklarını işgaline karşı Gürcü halkının varlığının korunmasında, ülkede bulunan AB gözlemcilerinin büyük bir role sahip olduğunu dile getirdi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Rusya'nın Gürcistan topraklarını işgaline karşı Gürcü halkının varlığının korunmasında, ülkede bulunan AB gözlemcilerinin büyük bir role sahip olduğunu dile getirdi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Brüksel'e gelen Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili, Avrupa Komisyonu Başkanı José Manuel Barroso ile bir araya geldi. İkili, Avrupa Komisyonu binasında gerçekleştirilen görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Görüşmede Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta Kasım ayında düzenlenecek olan Doğu Ortaklığı Zirvesi'nin de ele alındığını belirten Barroso, zirvede, içerisinde Gürcistan ile AB arasında derin ve kapsamlı bir Serbest Ticaret Bölgesi oluşturulması unsurunun da bulunduğu bir Ortaklık Anlaşması'nın imzalanmasını ümit ettiğini dile getirdi.

Gürcistan'ın, Saakaşvili'nin Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde kayda değer aşama kaydettiğinin altını çizen Barroso, ülkede politik ve siyasi alanlardaki kalkınmanın da güçlendirilmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı. "Avrupa Birliği Gürcistan'ı desteklemeye devam etmekte kararlıdır" diyen Barroso, geçtiğimiz Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Giorgi Margvelaşvili'yi de kutlayarak, "bu kutsal sorumluluğu yerine getirmede başarılar dilediğini" iletti. Barroso ayrıca Cumhurbaşkanı Saakaşvili'ye de Avrupa Birliği'ne karşı gösterdiği dostluktan ötürü teşekkür etti.

Saakaşvili ise Barroso ile yaptıkları görüşmede Rusya'nın provokasyonlarını tartıştıklarını belirtti. Rusya'nın Gürcistan topraklarını işgal etmeyi sürdürdüğünü dile getiren Saakaşvili, Gürcü halkın varlığının korunmasında Gürcistan'da görev yapan AB gözlemcilerinin büyük rol oynadığına vurgu yaparak, gözlemcilerden görevlerini sürdürmelerini rica etti. - BRÜKSEL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Jose Manuel Barroso Mihail Saakaşvili Avrupa Birliği Gürcistan Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title