Haberler
BBC

Club Brugge - Galatasaray maçı: Kentte geniş güvenlik önlemleri alındı

Galatasaray ile Club Brugge arasında 2002 yılında oynanan karşılaşma sırasında çıkan olaylar nedeniyle, bugün oynanacak Şampiyonalar Ligi karşılaşması öncesi Belçika polisi olağanüstü güvenlik önlemleri aldı.

Galatasaray ile Club Brugge arasında 2002 yılında oynanan karşılaşma sırasında çıkan olaylar nedeniyle, bugün oynanacak Şampiyonalar Ligi karşılaşması öncesi Belçika polisi olağanüstü güvenlik önlemleri aldı.

Galatasaray ile Belçika'nın Club Brugge takımları, 23 Ekim 2002'de yaşanan olayların ardından bugün yeniden karşı karşıya geliyor.

Burugge kentinde 17 yıl önce oynanan Şampiyonlar Ligi karşılaşması öncesi, bir grup fanatik Club Brugge taraftarı, Galatasaraylı taraftarlarının içinde bulunduğu bir aracı durdurarak çivili sopalarla saldırmıştı.

Çok sayıda kişinin yaralandığı olay nedeniyle 11 Belçikalı taraftar 3'er yıl hapis cezasına çarptırılmış, 9 kişi de şartlı salıverilmişti.

Yıllar sonra yeniden iki takımın Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı karşılaşma öncesi Türkiye, Almanya, Hollanda ve Fransa'dan çok sayıda Galatasaray taraftarı, Brugge'e gitti.





Cam bardak ve şişede içki satışı yasak olacak

Polis, maç öncesinde kentteki otel, restoran, kafe - bar sahipleri, taksi, toplu taşıma şirketleri ve Jan Breydel Stadyumu temsilcileri ile yoğun görüşmeler gerçekleştirdi.

Brugge merkezindeki bir çok bölgede Çarşamba günü sabah saat 10.00'dan, Perşembe akşam saat 19.00'a kadar cam bardak ve şişede içki satışı polis tarafından yasaklandı.

Sadece bar ve restoranlar değil kent merkezindeki süpermarketler ve büfeler de, cam ambalajlar içinde içki satışı yapamayacak.

Stadyum çevresindeki 1 kilometrelik alanda da, sadece plastik bardaktaki içkilerin satışı ve taşınması serbest olacak.

Restoran ve kafe - bar işletmecileri, taraftarların taşkınlık yapmasını önlemek amacıyla kendileri bazı güvenlik önlemler alacak.

Taksi şirketleri ve toplu taşıma yetkilileri de, her iki takım taraftarlarının stadyum yolunda birbirleriyle karşılaşmamaları konusunda uyarıldı.

Maç öncesinde Brugge kentine çok sayıda takviye polis birlikleri gönderildi. Kentteki bir çok cadde ve sokak Çarşamba günü öğleden sonra trafiğe kapalı olacak.

Galatasaraylı taraftarlar, merkezden Jan Breydel Stadyumu'na polis kordonu eşliğinde topluca götürülecek. Bu nedenle saat 16.00 - 17.45 arasında Zand, Koning Albertlaan ve Koningin Astridlaan bölgeleri geçici olarak trafiğe kapatılacak.

Polis, geçerli bileti olmayan Galatasaray taraftarlarını stad çevresine yaklaştırmayacak.

Polis sözcüsü Lien Deporter, 2002 yılında yaşanan olayları hatırlatarak, yeni bir risk almak istemediklerini söyledi. Polis sözcüsü, bu nedenle takviye kuvvetler ile önleyici tedbirler aldıklarını açıkladı.

BBC

Club Brugge Galatasaray Brugge Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title