Haberler

Carla Kavgası

Güncelleme:

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin Geçen Hafta ABD Başkanlığına Seçilen Obama İçin "Yanık Tenli" Demesi Üzerine İtalya ile Fransa'nın İtalyan Asıllı First Lady'si Carla Bruni Arasında Yaşanan Gerginlik Derinleşiyor. Roma'dan "Carla Artık İtalyan Olmadığı İçin Memnunuz" Sesleri Yükseliyor.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin geçen hafta ABD Başkanlığına seçilen Obama için "yanık tenli" demesi üzerine İtalya ile Fransa’nın İtalyan asıllı first lady’si Carla Bruni arasında yaşanan gerginlik derinleşiyor. Roma’dan "Carla artık İtalyan olmadığı için memnunuz" sesleri yükseliyor.

İTALYA Başbakanı Silvio Berlusconi’nin ABD’nin yeni başkanı seçilen Barack Obama için "Genç, yakışıklı ve yanık tenli" demesi, muhalefet tarafından büyük gaf olarak değerlendirilirken, tartışmaya dışarıdan katılan Fransa first lady’si Carla Bruni-Sarkozy’ye de yoğun tepki var.

Berlusconi’yi eleştirerek "Artık Fransız vatandaşı olduğum mutluyum" diyen Carla Bruni, Fransa’nın diğer birçok önde gelen figürüyle birlikte milyonlarca siyah, Arap ve diğer etnik azınlıklara gerçek eşitlik yolunu açmak üzere kampanya başlattı. Önceki gün yayınlanan manifesto adını, Obama’nın "Yes, wes can" (evet yapabiliriz) sloganının Fransızcasından alıyor: "Oui, nous pouvons!"

Ancak Bruni’nin bu çabası, İtalyanların kendisine sinirlenmesini engellemiyor. İtalyan vatandaşı olmadığı için memnuniyet duyduğunu söylemesinin ardından yükselen tepkiler şöyle:

İtalya eski Cumhurbaşkanlarından Francesco Cossiga: "Biz de Carla’nın artık İtalyan olmamasından dolayı mutluyuz."

Milletvekili Alessandra Mussolini: "Berlusconi ile bir hayat boyu yaşamak Carla Bruni ile bir gece birlikte olmaktan çok daha iyidir."

Ünlü yıldız Claudia Cardinale: "Berlusconi bir şaka yapmıştı. Obama bile bu şakayı kaldırdı, kendisine telefon etti."

Stilist-milletvekili Santo Versace: "Carla Bruni akıllıdır ama, bu kez haddini aştı. Talihsiz bu tür çıkışlar biz İtalyanları yıpratıyor."

Kuzey Birliği milletvekili Roberto Castelli: "Önemli bir ülkenin first lady’si ağzından çıkanı önce beyninde tartmalıdır." Büyük talihsizlik."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title