Haberler

Brüksel: NATO'daki Yetkililer, Orgeneral Başbuğ'un Sözlerini Değerlendirdi

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, Fransa Ulusal Meclisi'nde Sözde "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı"nın Kabul Edilmesine Tepki Olarak Fransa ile Askeri Üst Düzey İlişkilerin Askıya Alındığını Bildirmesinin Ardından NATO'daki Yetkililer Konuyla İlgili Değerlendirmede Bulundu. NATO'nun Çalışmalarının Bu Durum Nedeniyle Etkilenmeyeceği Belirtildi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, Fransa Ulusal Meclisi'nde sözde "Ermeni soykırımını inkar yasası tasarısı"nın kabul edilmesine tepki olarak Fransa ile askeri üst düzey ilişkilerin askıya alındığını bildirmesinin ardından NATO'daki yetkililer konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. NATO'nun çalışmalarının bu durum nedeniyle etkilenmeyeceği belirtildi.

Brüksel'deki bir NATO yetkilisi yaptığı açıklamada, "Bu iki taraflı bir mesele. Bu onların NATO'daki ilişkilerini etkilemeyecek" diye konuştu. Hem Fransız hem de Türk askerlerinin Kabil'de görev aldığına dikkat çeken yetkili, "Onlar bugün oradalar" dedi. NATO'dan bir diplomat da, "Bu NATO'yu ilgilendirmez. NATO kapsamında hiçbir güçlük beklemiyoruz. Birliğin çalışmalarında bir etkisi olmayacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title