Haberler

BP, Husiler'in saldırıları nedeniyle Kızıldeniz üzerinden yapılan petrol sevkiyatını durdurdu

Güncelleme:

BP, Husiler'in saldırıları nedeniyle Kızıldeniz üzerinden petrol sevkiyatını geçici olarak durdurdu. Karar güvenlik endişeleri nedeniyle alınırken, bölgedeki gelişmelere bağlı olarak karar tekrar revize edilecek.

Bp, Kızıldeniz üzerinden yapılan petrol sevkiyatlarını Husilerin gemilere yönelik saldırıları nedeniyle geçici olarak durdurma kararı aldı. "Güvenlik durumundaki kötüleşme" gerekçesiyle alınan bu kararın geçici olduğu belirtildi.

İSRAİL'E GİDEN GEMİLERİ HEDEF ALIYORLAR

Yemen'deki Husi isyancıların hedef aldığı bir dizi gemi saldırısı sonrasında, birçok nakliye şirketi de sevkiyatlarını askıya aldı. İran destekli Husi isyancılar, Babülmendep Boğazı'nda seyreden gemilere yönelik drone ve roket saldırıları gerçekleştirerek, özellikle İsrail'e giden gemileri hedef alıyor. Ancak saldırıya uğrayan gemilerin tamamının İsrail'e gitmekte olduğu kesin değil.

"ÖNCELİĞİMİZ ÇALIŞANLARIMIZIN GÜVENLİĞİ"

Bp'den yapılan açıklamada, "Bp olarak insanlarımızın ve adımıza çalışanların güvenliği önceliğimizdir. Kızıldeniz'deki gemi trafiği için güvenlik durumunun kötüleşmesi üzerine, BP olarak Kızıldeniz üzerinden yapılan tüm geçişleri geçici olarak durdurma kararı aldık. Bu tedbirin devamını, bölgedeki gelişmelere bağlı olarak gözden geçireceğiz" denildi.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

BP Magazin Dünya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (3)

Kasım Ekşi:

O kadar müslüman ulke aarsında tek yaptırımı olan ülke Yemen ,bravo diyoruz.

5
0
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Panama Kanalı , Süveyş Kanalı , Kızıldeniz , Hürmüz Boğazı vb buralarda lojistik faaliyetleri durur , gemiler yük taşımaz ise tedarik zincirinde bozulmalar olur. Mal sevkiyatı yapılamaz. Bir an öne önlem alınmalı.

0
4
yanıtYanıtla
Kasım Ekşi:

Hadi ABD vur bakalım Yemen"i vur da sonsuza dek Afrika"yi dolaş

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title