Haberler

Bosna Kasabı Yine Hakim Karşısında

Karaciç'in Savaş Suçundan Yargılandığı Davanın Duruşmalarına Bugün Yeniden Başlandı.

Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karaciç'in savaş suçundan yargılandığı davanın duruşmalarına bugün yeniden başlandı.

Geçen ekim ayında ilk başladığı vakit duruşmaları boykot eden Karaciç, savunmasını kendisi yapıyor. Savunmasına "Burada katıksız gerçekleri anlatacağım" diye başlayan Karaciç, 1990'larda eski Yugoslavya'nın parçalanması sonucu ortaya çıkan çatışmaların, Sırpların, Hırvatların ve Boşnakların toprak kavgasının doğal sonucu olduğunu söyledi.

Zaman zaman kendisinden üçüncü bir kişi gibi "Karaciç" diye söz eden eski Sırp lideri, "Sırpların yaptığı her şey suç olarak görülüyor" dedi.

Şahsına yöneltilen soykırım da dahil 11 ayrı savaş suçu ithamını reddeden Karaciç'in savunmasını okuması iki gün sürecek.

EKİMDEKİ DURUŞMAYI BOYKOT ETMİŞTİ

Karaciç'in geçen ekimde duruşmaları boykot etmesi üzerine mahkeme savunmasını hazırlamak için kendisine daha fazla zaman tanınmasına karar vermişti.

Mahkeme, Karaciç bu sefer de boykot etmeye kalkışırsa, kendi kendisini temsil hakkını elinden alacağı ve duruşmaya dava vekili Richard Harvey'ın katılacağı uyarısında bulundu.

Karaciç, 1996'tan yakalandığı 2008 yılına kadar kaçak yaşadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title