Haberler

Beyrut: Savaş Bitti, Bombalar Hala Patlıyor

İsrail-hizbullah Savaşında Ateşkes Yapılalı İki Aydan Fazla Oldu; Ancak Lübnan Topraklarında Hala Patlayan Bombalar Can Almaya Devam Ediyor.

İsrail-Hizbullah savaşında ateşkes yapılalı iki aydan fazla oldu; ancak Lübnan topraklarında hala patlayan bombalar can almaya devam ediyor.

33 gün boyunca yerleşim yerlerinin yanı sıra orman, zeytinlik ve bahçeleri de bombalayan İsrail'in attığı, patlamayan bir çok misket bombası, aradan geçen iki aylık zamana rağmen patlamaya devam ediyor. Meyve bahçeleri ve kırsal alanın mayın tarlasına dönmesi yüzünden halk, büyükbaş ve küçükbaş hayvanını meraya gönderemiyor. Elinde gerekli teçhizat bulunmayan Lübnan hükümeti ise patlamamış misket bombalarını etkisiz hale getirmekte yetersiz kalıyor.

Patlamayan misket bombaları, günlük yaşam kadar ticareti de olumsuz etkiledi. Lübnanlıların misket bombası paniğiyle zeytinlerini toplayamaması zeytin fiyatlarını yükseltirken, zeytinler de dalında çürüdü.

Havanın sıcak seyrettiği ülkede, ısıdan da etkilenerek patlayan misket bombaları dün de, Bint Jbeil yakınlarında patladı. Patlamanın etkisiyle tutuşan 10 dönümlük zeytin fidanlığı, birkaç saat içinde kül oldu. Yangına müdahale etmek için seferber olan itfaiye ekipleri de yetersiz kaldı.

Geçtiğimiz günlerde de Kana'da çocuğuyla birlikte bahçesine meyve toplamaya giden bir anne ve çocuğu bastıkları misket bombasının patlamasıyla hayatlarını kaybetmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title