Haberler

Başkonsolos Saygılı: "Tekstilcilerimizle Gurur Duymalıyız"

Frankfurt Heimtekstil Fuarını Gezen Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı "Tekstil Sektöründe Çok İyi Olduğumuzu Görmekten Mutluluk Duydum, Gururulandım," Dedi.

Türkiye'nin 155 firma ile çıkarma yaptığı Frankfurt Heimtekstil fuarını gezen Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı "Tekstil sektöründe çok iyi olduğumuzu görmekten mutluluk duydum, gururulandım," dedi.

Frankfurt'ta önceki gün kapılarını ziyaretçilere açan ve Türkiye'nin 155 firma ile adeta çıkarma yaptığı Uluslar arası Frankfurt Heimtextil Fuarını gezen Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı firma yöneticileriyle görüşüp ürünler hakkında bilgi aldı. 30'a yakın Türk standını gezen Başkonsolos Saygılı 'Ev tekstili sektöründe ülkemize büyük bir ihracat kapasitemizvar. Tekstilcilerimizin ev tekstili ürünleri sektöründe hem kaliteleriyle, hem de yeni moda, dizayn ve trendleriyle çok başarılı bir duruma geldiklerini gördüm, mutluluk duydum.' dedi.

15-20 yıl öncesi Avrupa'daki fuarlara katılan firmalarımızın sayısının adeta elle sayılacak kadar az olduğunu dile getiren Saygılı "Frankfurt'ta şimdi 155 firmamız ürünlerini sergiliyor. Bunun için çok gurur duymalıyız,' diye konuştu.

Fuarda mobilya kumaşı, perde, tül, battaniyeler, banyo ürünleri, yatak çarşafları olmak üzere ev için gerekli her çeşit tekstil ürünlerini sergileyen firmalardan birisi olan Tanrıverdi Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Tanrıverdi "Ev tekstilinde başa güreşiyoruz. Hem kalitede hemde pazarlamada dünya devleriyle yarışıyoruz. Artık Çin'e bile ihracat yapıyoruz. Kalite ve uygun fiyatlarımızla rekabet ediyoruz," dedi.

TÜRK TEKSTILCILER MEMNUN DÖNÜYOR

Fuara katılan Türk Tekstilciler'in yorumu, "Geçtiğmiz yıla oranla iki katı daha fazla siparişler aldık" oldu.

Dün sona eren dünyanın en tanınmış ve en büyük Uluslar arası Frankfurt Heimtextil Fuarı'na katılan Türk tekstilciler memnun dönüyor. Türk Tekstilciler "Geçtiğmiz yıla oranla iki katı daha fazla siparişler aldık" dediler. Türkiye Ev tekstili Sanaycileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD), Uludağ Tekstil İhracatçılar Birliği organizesinde gelen 156 tekstil firması sahipleri ve yöneticileri hedeflerini dünyada 1 numara olarak belirlediklerini açıkladılar.

HEDEF 4 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Müdürü Sevcan Özkök, "Türkiye'de Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir ve Uşak ağırlıklı olmak üzere 6 bine yakın firma bu sektörde faaliyet gösteriyor. Özellikle 1990'dan sonra bu sektör ülkemizde çok hızlı bir şekilde gelişti. Dünya ev tekstili ihracıtının yüzde 8'ini Türkiye gerçekleştiriyor. Türkiye 2009 yılında 2,5 milyar dolarlık ev tekstili ihraç ederken, bu geçtiğimiz yıl 2,7 milyar dolardı. 2011 yılında ise hedefimiz ihracatımızı 4 milyar doların üzerine çıkarmak. Zira üyelerimizin çok iyi siparişler aldıklarını söylemeleri bizleri çok umutlandırdı, mutlu etti," diye konuştu.

DECOBIANCA YATAK ÖRTÜLERİ GÖZDE

Fuara yıllardan beri katıldıklarını belirten Nesa Tekstil Yöneticisi Tuğçe Yapıcıoğlu "Ülkemiz artık dünya devleriyle yarışmaktadır. Fuar hem yeni ürünleri dünya pazarına sunmak, hem de sektörümüzdeki rakiplerimizin ürünleri görmek açısından çok önemli. Artık kaliteyi konuşmuyoruz, bu dalda çok iddialıyız. Özellikle Decobianca adını verdiğimiz özel dokuma tekniğiyle ürettiğimiz yatak örtüleri ve çarşaflarımız çok alıcı buldu. Ayrıca renkli bornozlarımız Amerika'lılar tarafından çok beğenildi, iyi siparişler aldık," dedi

AMERİKA'YA BORNOZ

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi'ye ait Turkuaz Tekstil havlu ve bornoz dokuma ve konfeksiyon ürünleriyle fuarda her zamanki gibi yerini aldı. Şirketin Dış Pazarlama Müdürü Nesrin Hamal "Bornoz ve havlu çeştlerimiz başta Almanya olmak üzere Amerika'lılar tarafından çok rağbet görüyor. Özellikle bornozlarımızı Amerikalılar çok beğendi. Bu yıl geçtiğimiz yıla oranla iki katı sipariş aldık. Turkuaz Tekstil olarak 2003 yılından beri kendi boyahanemizin olması yanında en yeni teknoloji ve ekipman ile donatılmış kendi nakış işletmemizin olmasıda çok çeşitlilik getirmektedir. Dürüst çalışmak ve her yıl müşterilerimize yeni koleksiyonlar sunabiliyoruz. Buda bize çok artı getiriyor. Bizim bir çok müşterimiz 2011 koleksiyonlarını şimdiden bizim ürünlerle oluşturmuş durumda," diye konuştu.

'ÇİNE İHRACAT YAPIYORUZ'

Tanrıverdi Mensucat Pazarlama Müdürü Mustafa Varlı "Ev tekstilinide hem kalitide hemde pazarlamada dünya devleriyle yarışıyoruz. Artık Çine bile ithalat yapıyoruz," dedi.

Ev tekstili dalında dünyanın en büyük fuarı olan Frankfurt Heimtextil fuanı dün kapılarını açtı. 15 Ocak'a kadar sürecek fuara Türkiye 156 firma ile çıkarma yaptı. 60 ülkeden 2 bin 601 firmanın katıldığı fuarda Çin 425 firmayla birinci, Hindistan 391 firmayla ikinci ev sahibi Almanya ise 341 firmayla üçüncü sırada yer alırken, Türkiye 212 firmayla dördüncü olan Pakistan'ın ardından katılımcı açısından 156 firmayla beşinci sırada yer aldı. Fuarda mobilya kumaşı, perde, tül, battaniyeler, banyo ürünleri, yatak çarşafları olmak üzere ev için gerekli her çeşit tekstil ürünleriyle katılımcı firmalar en son ürünlerini sergiliyor. 300 bin metrekarelik alanda kurulu fuara 90 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

'EV TEKSTİLİNDE BAŞA GÜREŞİYORUZ'

Fuarda başta perde ve tül perdeler olmak üzere ev tekstili ürünlerini sergileyen Tanrıverdi Mensucat'ın Pazarlama Müdürü Mustafa Varlı "Ev tekstilinide hem kalitede hemde pazarlamada dünya devleriyle yarışıyoruz. Artık Çine bile ithalat yapıyoruz. Kalite ve uygun fiyatlarımızla rekabet ediyoruz" dedi. Yıllardan beri Frankfurt Fuarına katıldıklarını belirten Mustafa Varlı "Fuar hem yeni ürünlerimizi dünya pazarına sunmak, hem de sektörümüzdeki rakiplerimizin ürünleri görmek açısından çok önemli. Artık kaliteyi konuşmuyoruz, zira bu dalda ürünlerimizle çok iddialıyız. Fuar açılmadan iki gün öncesi bazı büyük firmalar bizimla randevu alıp bazı ürünlerimizi adeta başkalarından önce almak için yarıştılar. Fuarda ise küçük firmalara pazarlama yapıyoruz," dedi.

'SEVİYOR MU, SEVMİYOR MU''

Frankfurt Heimtekstil Fuarı'a her yıl katıldıkları için adeta gediklilerinden olan Bursa'da kurulu Elvin Tekstil bu yılda fuara "Seviyor mu, Sevmiyor mu" sloganıyla geldi. Elvin Tekstil sahipleri Osman Nuri Canik, Canan Sönmez Canik ve Murat Canik "Bu sloganımız çok rağbet görüyor. Bu yıl floral renk ve pastel renkler içerikli ürünlerimiz çok revaçta. Başta İtalya olmak üzere Portekiz ve Almanya'dan çok alıcılarımız var. Kalite konusunda her zaman olduğu gibi iddialıyız, ürünlerimizle övünüyoruz. Geçtiğimiz yıl 6,5 milyon euro olan ihracatımızı bu yıl 8 milyonun üzerine çıkarmak hedefindeyiz," diye konuştular.

'HAVLU VE BORNOZDA İDDİALIYIZ'

Yıllardan beri fuara katılan Ladik ABC Tekstil Giyim Sanayii Sahibi Gürsel Özdemir, Satış Müdürü Hakan Ateş ve tasarım müdürü Seden Yıldırım ise kalede iddialı olduklarını vurgulayıp şu açıklamayı yaptılar:

'Yeni havlu ve bornozlarımız ilk günden itibaren ilgi görmeye başladı. Kalite ve uygun fiyatlarımızla rekabet ediyoruz. Ayrıca her ülkenin isteği doğrultusunda üretim yapmaktayız. Havluculukta ve bornozculukta Çin ve Uzak Doğu ülkelerini çok geride bıraktık."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title