Haberler

Afganistan'dan Gazze'ye 500 Bin Dolarlık Yardım

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai başkanlığında toplanan özel kurul Gazze’de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmayarak Gazze’ye ülke bütçesinden 500 bin dolarlık insani yardım yapma kararı aldı.

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai başkanlığında toplanan özel kurul Gazze'de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmayarak Gazze'ye ülke bütçesinden 500 bin dolarlık insani yardım yapma kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Hamid Karzai başkanlığında toplanan kurulda, Cumhurbaşkanı yardımcıları, Afganistan Dışişleri bakanı ve Karzai'nin güvenlik danışmanı hazır bulundu. Gazze'deki insani drama dikkat çeken Cumhurbaşkanı Karzai yaşanan son gelişmelerle ilgili üzüntülerini dile getirdi. Afgan halkının ve devletinin daima Filistin halkının yanında olduğunu dile getiren Karzai, Afganistan devlet bütçesinden Gazze'ye 500 bin dolar değerinde insani yardım yapılmasını kararlaştırdı.

Öte yandan özellikle sosyal medyada bazı kullanıcılar Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin bazı Arap ülkelerine şirin gözükmek için böylesi bir karar aldığını iddia ederek bu yardım kararına tepkilerini dile getirdi. Birçok kullanıcı Afganistan'da yüz binlerce mültecinin olduğunu ve bu yardımın Gazze yerine bu mültecilere gönderilmesini dile getirdi. Karzai'yi eleştiren kullanıcılar yardımın Paktika'daki patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine gönderilmesini istedi. - KABİL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai Gazze Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title