Haberler

- Ab, Mülteci Akınına Uğrayan İtalya'ya Yardım Kararı Aldı

- Ab, Mülteci Akınına Uğrayan İtalya'ya Yardım Kararı Aldı

- AB, MÜLTECİ AKININA UĞRAYAN İTALYA'YA YARDIM KARARI ALDI

Esma Çakır - ROMA / DHA

Ülkelerindeki siyasi karmaşadan kaçan Tunuslu mültecilere kapılarını açan İtalya'nın yardım çağrısına AB'den olumlu yanıt geldi.

Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya yasadışı göç dalgasının en önemli kapılarından biri olan İtalya, Tunuslu göçmen akının tüm Avrupa ülkeleri için tahrip edici sonuçları olabileceği konusunda uyarıda bulundu. 6 günde yaklaşık 5 bin 500 Tunuslunun teknelerle, dünya sosyetesinin gözdesi Lampedusa Adası'na gelmesi üzerine İçişleri Bakanı Roberto Maroni, bu durumdan tüm Avrupa'nın sorumlu olduğunu söyleyerek, İtalya kıyılarına Tunus'tan gelen olağanüstü mülteci akışıyla başa çıkabilmek için AB Komisyonu'ndan 100 milyon Euro talep ettiklerini belirtti.

İtalya'nın yardım talebi dün AB Komisyonu tarafından yalanlandı. Ne var ki bugün Komisyon, İtalya'ya mali yardım yapılacağını, AB sınır koruma ajansı Frontex'in de harekete geçirileceğini açıkladı. İçişlerinden sorumlu AB Komiseri Cecilia Malmstrom'um sözcüsü Michele Cercone, mülteciler ve sınırlar için AB fonundan İtalya'ya en hızlı şekilde yardım sağlanacağını belirtti. Cercone, yardım miktarının ne kadar olacağını açıklamazken Komiserlik'in zaten İtalya'nın ihtiyaçlarını karşılamak için somut önlemler tespit ettiğinin altını çizdi.

İDDİANAME KABUL EDİLİNCE ACİL ROMA'YA DÖNDÜ

Öte yandan, Başbakan Silvio Berlusconi sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Roberto Maroni'yle birlikte Sicilya'ya giderek olağanüstü göçle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Sicilya'dayken Milano Savcılığı'nın hakkındaki fuhuş ve görevi kötüye kullanmak iddialarıyla ilgili iddianameyi kabul ettiği ve 6 Nisan'a duruşma tarihi verildiği haberini alan Berlusconi, göçmenlerle ilgili yapılacak basın toplantısına katılmadan acilen Roma'ya döndü. İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini de Tunus Başbakanı Muhammet Gannuşi ile konuyu görüşmek için Tunus'ta bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title