Haberler

Dünya Standartlar Günü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Veysel Yayan, "Türkiye'nin adeta ateş çemberi içerisinde olan konumunda Türk sanayisinin dinamizminden yaralanmaktan başka bir çaremizin olmadığının derin idraki içerisindeyiz.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Veysel Yayan, " Türkiye'nin adeta ateş çemberi içerisinde olan konumunda Türk sanayisinin dinamizminden yaralanmaktan başka bir çaremizin olmadığının derin idraki içerisindeyiz. Bu idrak ve anlayışla her türlü çabalarınıza destek olacağız." dedi.

Yayan, 14 Ekim Dünya Standartlar Günü etkinlikleri kapsamında Adana Sanayi Odası'nda düzenlenen "Demir-Çelik Sektörü ve Standardizasyonun Önemi" konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, 48 yıl evvel Türkiye'nin teklifi üzerine oluşturulan bu günde bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Standartların kontrata benzediğini ifade eden Yayan, "Nasıl ki kontratlar yapılana kadar sizin elinizdedir, yapıldıktan sonra siz onun esiri olursunuz. Standartlar da böyle, bunların yapılış süreçlerine katılmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Çukurova yöresinin ülkede çelik sektörünün en yoğun olduğu bölge olduğunu, bu sektörün standartlar yönünden de en gelişmiş sektörler arasında yer aldığını dile getiren Yayan, şöyle devam etti:

"Bakanlığımız teşkilatı, tüm sanayicilerin sorunlarının farkında. Bu sorunların çözülmesi için şimdiye kadar olan çabalardan çok daha büyük gayretle elinden geleni yapacak. Türkiye'nin adeta ateş çemberi içerisinde olan konumunda Türk sanayisinin dinamizminden yaralanmaktan başka bir çaremizin olmadığının derin idraki içerisindeyiz. Bu idrak ve anlayışla her türlü çabalarınıza destek olacağız."

Dünya standardizasyonu içinde yer alma mücadelesi

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz da Türkiye'nin dünyada standartların oluşturulması sürecine daha fazla müdahil olması için çaba gösterdiklerini belirtti.

Ürünlerin teknik şartnamesinin hazırlanmasının bir malın ticaretinde büyük önem taşıdığını ifade eden Korkmaz, yaptıkları araştırmada tam üye oldukları uluslararası standardizasyon kuruluşları içinde masada olmalarına karşın teknik şartnameyi yazan komitelerin içinde olmadıklarını, kendileri gibi İslam ülkeleri içinde bu yönde komitede bulunan bir ülke bulunmadığını anlattı.

Korkmaz, standardizasyon süreçlerine müdahil olma noktasındaki çalışmalara değinerek, şöyle devam etti:

"İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü var. 2010 yılında kuruldu. Bu enstitü marifetiyle başlangıçta helal akreditasyon kurulu kuruluyor. Yakın gelecekte meclise gelecek. Bunun marifetiyle İslam ülkeleri içindeki ürünlerin standart ve akreditasyon yapısını bağımsız bir şekilde işleyebilecek bir sistem tasarlıyoruz. Bunu da uygulamaya aldık. En azından İslam ülkeleri içinde seyahat edecek olan ürünler için teknik şartnameyi yazan pozisyona gelmiş olacağız."

Konuşmaların ardından Müsteşar Yayan, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç'a standardizasyona katkıları nedeniyle Standardizasyon Ödülü verdi.

Etkinlikte daha sonra "Demir-Çelik Sektörü ve Standardizasyonun Önemi" konulu panel yapıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Veysel Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title