Haberler

Dünya Kupası Türkiye'ye Gelecek"

Avrupa şampiyonu Ampute Milli Takımı, hedefini Dünya Kupası olarak belirledi.

SİNAN ÖZMÜŞ - Avrupa şampiyonu Ampute Milli Takımı, hedefini Dünya Kupası olarak belirledi.

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası final maçında İngiltere'yi 2-1 yenerek Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Takımı, şubat ayında İtalya'da yapılacak üçlü turnuva öncesinde Antalya'da kampa girdi.

Ampute Milli Takımı Teknik Direktörü Uğur Özcan yönetiminde günde çift antrenman yapan ay yıldızlılar, 24 Ekim'de Meksika'da yapılacak Dünya Kupası'nda şampiyon olmayı hedefliyor.

"Bizden daha iyisi yok"

Teknik direktör Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 günlük kamp için Antalya'da bulunduklarını belirterek, 2 Şubat'ta İtalya'da başlayacak özel bir turnuvaya katılacaklarını söyledi.

Turnuvada ev sahibi İtalya ve Fransa ile karşılaşacaklarını ifade eden Özcan, yeni oyuncuları da deneyebilmek amacıyla şampiyon olan kadroda beş değişiklik yaptıklarını belirtti.

Özcan, turnuvanın kendileri için bir ara deneyim olacağını vurgulayarak, "Dünya Kupası, 24 Ekim'de Meksika'da başlayacak. Avrupa şampiyonluğunun üzerine, Dünya Kupası'nın da Türkiye'ye gelmesi gerekiyor. Avrupa şampiyonu olarak çıtayı çok yükselttik. O çıtayı yukarıda tutma adına çok iyi çalışmak lazım. Çok iyi bir ekip kurmak lazım." dedi.

Takımının durumunun gayet iyi olduğunu dile getiren Özcan, kampa aldıkları yeni oyuncuların da uyum sorunu yaşamadığını söyledi.

Türkiye'nin ampute futbolda Avrupa'ya damga vurduğunu belirten Özcan, "Dünyada da ampute futbolu bizden sorulacak. Dünya Kupası'nda şampiyonluk yarışı Rusya, İngiltere, Özbekistan ve Türkiye arasında geçer. Ama bizden daha iyisi yok. Dünya Kupası Türkiye'ye gelecek, gelmek zorunda." değerlendirmesinde bulundu.

"Dünya Kupası'nda hedefimiz yüksek"

Ampute Milli Takımı'nın kaptanı Osman Çakmak da milli formanın onurunu, gururunu çok iyi bildiklerini belirterek, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeleri gerektiğini vurguladı.

Avrupa şampiyonu olduktan sonra Türk halkının kendilerini bağrına bastığını anlatan Çakmak, şunları söyledi:

"Dünya Kupası'nda tabii ki hedefimiz yüksek. Alın terimizin son damlasına kadar çalışacağız. Kritik görevde, mevkide oynayan arkadaşlarımızı Allah nazardan korusun. Dünya şampiyonluğu bu ülkeye yakışır, hak ediyoruz."

Kaynak: AA / Spor

Türkiye İtalya Spor Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title