Haberler

DTP Başkanı Ahmet Türk : Ateşkes Çağrımız Stratejik Bir Karardır

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, İstanbul İl Başkanlığı'nda Yaptığı Basın Toplantısı ile Terör Örgütü PKK'nın Tek Taraflı Ateşkes İlanını ve Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Değerlendirdi. Kürt Sorununun Türkiye Sorunu Olduğunu İfade Eden Türk, Sorunun Çözümünün Amer...

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, İstanbul İl Başkanlığı`nda yaptığı basın toplantısı ile terör örgütü PKK`nın tek taraflı ateşkes ilanını ve yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Kürt sorununun Türkiye sorunu olduğunu ifade eden Türk, sorunun çözümünün Amerika`ya ya da farklı yerlere havale edilerek çözülemeyeceğini söyledi.

DTP Genel Başkan Yardımcılarının da katıldığı basın toplatısında, Kürt sorununun Türkiye sorunu olduğunu ifade eden Ahmet Türk, ¨Kürt sorunununun tamamen silahsız bir sürece çevrilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye sorunu olan Kürt sorununun çözümünü, ne Amerika`ya nede farklı yerlere havale etmekle sorunun altından kalkamayız. Bizim için kendi yurttaşını kazanmaya yönelik mantıklı yaklaşımlar esastır. Bu bizim sorunumuzdur. Binlerce yıl birarada yaşayan halkın sorunudur. Ancak sorunun çözümü Kürt halkının demokratik, kimliksel haklarının içselleştirilerek çözüleceğine inanıyoruz¨ dedi.

¨ATEŞKES TAKTİKSEL BİR YAKLAŞIM DEĞİLDİR¨

Tamamen silahsız bir dönemin başlaması için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Türk, ¨Bizim amacımız silahsız bir dönemin başlaması. Bütün hedefimiz silahların tümden Türkiye gündeminden ve Kürtlerin gündeminden kalkması. Ateşkes çağrımız staratejik bir karardır. Bu taktiksel bir yaklaşım değildir. Genelkurmay Başkanının açıklamaları var. Başka yerlerde çatışmalar sürüyormuş gibi. PKK hiçbir yerde eylem yapmamaktadır, ancak operasyonlar devam ediyor. PKK hiçbir eylem ortaya koymamalı. Silahlı güçler de demokratik sürecin başlaması konusunda hassasiyet göstermeli. Bizim askeri güçler silahlarını bıraksın gibi bir anlayışımız yok ama demokratik sürecin başlaması konusunda da herkese yönelik taleplerimiz vardır¨ dedi.

Bir gazetecinin terör örgütü liderinin ateşkesin Mayıs ayına kadar süreceği yönündeki açıklamalarıyla ilgi değerlendirmelerini sorması üzerine Türk, şu şekilde yanıt verdi: ¨6-7 ay uzun süredir. Nisan ayında Cumhurbaşkanılığı seçimi var. Ateşkes süreli bir ateşkes değil. Mayıs ayına kadar demokratik çözümler konusunda arayışlar olmazsa, yapılacak çok bişey kalmaz.¨

¨CUHURBAŞKANI HERKESİ KUCAKLAYAN BİR İSİM OLMALI¨

Cumhurbaşkanı tartışmalarının tüm yurttaşları kucaklayacak bir isim üzerinde yoğunlaşması gerektiğini söyleyen Türk, ¨Cumhurbaşakanı tartışmaları Kürt, Türk her kesimle diyalog kurabilecek bir isim uzerinde yapılmalı¨ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title