Haberler

Diyanet işleri başkanı erbaş islam denge dinidir

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş İslam denge dinidirDİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dünyanın dengesi bozulmasın diye Kur'an ayetlerinin Allah tarafından bütün insanlığa gönderildiğini belirterek, İslam denge dinidir dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş İslam denge dinidir

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dünyanın dengesi bozulmasın diye Kur'an ayetlerinin Allah tarafından bütün insanlığa gönderildiğini belirterek, İslam denge dinidir dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kentteki programı kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, İl Müftüsü Şaban Kondi ve beraberindeki yöneticilerle birlikte Vali Ali İhsan Su'yu ziyaret etti. Şeref Defteri'ni imzalayan, Vali Su ile bir süre görüşen Prof. Dr. Erbaş, daha sonra Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde eğitimlerini tamamlayan 84 hafızın icazet törenine katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, AK Parti Milletvekili Hacı Özkan, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın katıldığı törende konuşan Prof. Dr. Erbaş, hafızların sayılarının artmasını dilediğinde bulundu. Prof. Dr. Ali Erbaş, Rabbimizden niyazımız, hafızlarımızın, Kur'an-ı Kerim'in muhafızlarının sayılarının artmasıdır. Kur'an-ı Kerim'e gönül veren, öğrenen, öğreten, ezberleyen, anlayan ve yaşayan insanların sayısı arttıkça, beşerin dertlerine derman da artacaktır dedi.

Dünyanın dengesi bozulmasın diye Kur'an ayetlerinin Allah tarafından bütün insanlığa gönderildiğini belirten Prof. Dr. Erbaş, İslam'ın denge dini olduğu söyledi. Prof. Dr. Erbaş, Dünyanın dengesi bozulmasın diye Kur'an'ın ayetleri Rabbimiz tarafından bütün insanlara gönderilmiştir. Bugün dengesi bozulmuş olan dünyanın yeniden dengeye gelmesi de bizim elimizdedir. İslam'a, Kur'an'a gönül verenlerin elindedir. Dünyada her 3,5 saniyede bir insan açlıktan ölüyor, denge öyle bozulmuş ki; benzer sürede bir insan da tokluktan, çok yemekten ölüyor. Yapılan araştırmaların sonucu bu. İslam'daki infak, zekat, sadaka, yardımlaşma, dayanışma, bunlar uygulansa milyarca potansiyel oluşturacak zekat yoğunluğu var Müslümanlarda. İnsanlar birbirlerine yardım etmeli. Yardım ettikleri zaman Kur'an-ı Kerim'deki 255 kadar infak ayetinin hikmetini de anlamış oluruz. Hafızlarımızdan da beklentimiz, hayatlarını Kur'an'a göre tanzim etmeleridir. Kur'an-ı öğrendikleri gibi, anlamaları ve yaşamalarını bekliyoruz diye konuştu.

Prof. Dr. Ali Erbaş, konuşmasının ardından bölge birincisi olan hafız Muhammed Ali Aydın'a hafızlık belgesini verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title