Haberler

Dha Yurt Bülteni 7

Dha Yurt Bülteni 7 (Yeniden) (Özel Görüntülerle) Çatışma Anı Dha Kamerasında

DHA YURT BÜLTENİ 7

(YENİDEN)

(ÖZEL GÖRÜNTÜLERLE)

ÇATIŞMA ANI DHA KAMERASINDA...SİLAH SESLERİ BÖYLE YANKILANDI...

1)MAHALLEDE SİLAHLI KAVGA: 1'İ POLİS 2 YARALI

DİYARBAKIR merkez Sur İlçesi Alipaşa Mahallesi'nde tabancaların kullanıldığı silahlı kavgada 1'i polis 2 kişi yaralandı.

Alipaşa Mahallesi Lalebey Sokak'da bugün öğle saatlerinde kadınlı erkekli iki grup arasında tabancaların da kullanıldığı kavga çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen motorize Yunus ekipleri, tarafları ayırmaya çalıştı. Kadınlı erkekli mahalle kavgasında grup üyelerinin tabancaları çekip çatışması üzerine, Yunus polis ekipleri de çatışmaya müdahale etti. İki grup üyeleri ve polis ekipleri arasında çıkan silahlı çatışmada, Erdinç Karagoz adlı polis memuru ile adı öğrenilemeyen bir kişi ağır yaralandı.

Polis memurunun yaralandığı haberinin duyulması üzerine çatışma alanına özel harekat timleri sevkildi. Alipaşa Mahallesi ve çatışmanın çıktığı Lalebey Sokak, abluka altına alındı. Olayda kullanılan çeşitli çap ve markalarda çok sayıda tabanca ele geçirilirken, çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

Olay yeri inceleme ekipleri çatışma alanında çalışmalarını sürdürürken, polis memuru Erdinç Karagöz ile diğer yaralanının hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

2)16 YAŞINDAKİ KIZININ TECAVÜZDEN HAMİLE KALDIĞINI ÖĞRENİN ANNENİN FERYADI

'KIZIMIN GEBELİĞİNİ SONA ERDİRİN'

İZMİR'de emekli 42 yaşındaki Fahriye E., tecavüze uğradığını ileri sürdüğü kızı 16 Gizem C.'nin hamileliğinin sonlandırılması için savcılığa başvurdu ve yardım istedi. Ayrıldığı eşinin zorla birine verdiği Gizem'in bu kişinin tecavüzüne uğradığını ileri süren Fahriye E., "Böyle insanlık olmaz olsun. Daha 16 yaşında olan kızım hamile bırakıldı. Bu çocuğu istemiyoruz. Gebeliğinin bir an önce sona erdirilmesini istiyoruz. Bu yaşta nasıl doğum yapacağı da belli değil" diyerek yaşadıklarına isyan etti.

İzmir'de yaşayan Fahriye E.'nin nikahsız evliliği ve bu birliktelikten doğan kızı Gizem'in yaşadığı dram şöyle gelişti: Fahriye E., 1993 yılında tanıştığı nakliyeci Nuri C. ile nikahsız yaşamaya başladı. Çiftin bir yıl sonra da şimdi 16 yaşında olan kızları Gizem dünyaya geldi. Fahriye E. ve Nuri C. 7 yıl süren birlikteliğin ardından ayrıldı. Nuri C. memleketi Konya'ya döndü. Kızıyla İzmir'de kalan Fahriye C., 7 yıl birlikte yaşadığı ve çocuğunun babası olan Nuri C.'nin evli ve 3 çocuklu olduğunu öğrenince şoke oldu.

Annesiyle kaldığı İzmir'de liseye devam eden Gizem C.'nın geçen yıl psikolojisi bozuldu. Bunu öğrenen Nuri C., İzmir'e geldi ve velayeti annesinde olan kızı Gizem'i alarak Konya'ya götürdü. İddiaya göre Nuri C., kızı Gizem'i yaşı küçük olmasına karşın 30 yaşındaki M.K.Ş.'ye verdi. Bunu öğrenen Fahriye E., hemen Konya'ya gitti ve kızı Gizem'i alıp İzmir'e getirdi. Fahriye E., kızına tecavüz ettiğini ileri sürdüğü M.K.Ş. ile bunlara neden olan ayrıldığı Nuri C. hakkında suç duyurusunda bulundu.

HAMİLE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Kızının sürekli ağlaması ve yaşadıklarından bahsetmemesinden şüphelenen Fahriye E., İzmir'de doktora götürdü. Muayene sonucu Gizem C.'nin 13 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı.

Kızının tecavüz sonucu hamile kaldığını söyleyip kürtaj yaptırmak isteyen Fahriye E., bunun için mahkeme kararı gerektiğini öğrendi. Fahriye E., Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurup kızının gebeliğinin sonlandırılmasını, kızına tecavüz ettiğini ileri sürdüğü M.K.Ş. ile buna alet olan babası Nuri C.'nin cezalandırılmasını istedi. Şikayetle ilgili soruşturma devam ederken, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılacağı bildirildi. Bu arada Gizem C.'nin, baskı ve kortuyla bebeği kendisinin istediğine ilişkin ifade veridği, o nedenle Konya'da bir işlem yapılmadığı ileri sürüldü.

DOĞUM RİSKLİ

Yaşadıklarına isyan eden anne Fahriye E., kızı Gizem'in yaşamının baharında şoka girdiğini söyledi. Fahriye E.,. şunları söyledi:

"Kızım daha 16 yaşında. Zorla birine verilmiş. Yatağa bağlanıp tecavüz edilmiş. Şu an 13 haftalık hamile. Bu çocuğu istemiyoruz. Çok zor bir karar ama gebeliğinin bir an önce sona erdirilmesini istiyoruz. Kızımın psikolojisi iyice bozuldu. Bu yaşta nasıl doğum yapacağı da belli değil. Kürtaj olması zaman geçtiği için sakıncalı. Doktorlar, suni sancı verilerek normal yolla doğum yaptırılabileceğini söylüyorlar. Bu nasıl olacak bilmiyorum. Yaşayan ölüleriz. Hak edenler de cezalarını çeksin."

MAHKEME KARARI GEREKLİ

İzmir Barosu avukatlarından Filiz Erusta, bu tip durumlarda, 2827 Sayılı Nüfus Kanunu'nun 5'inci ve 6'ıncı maddelerine göre, reşit olmayan kişinin gebeliğinin sona erdirilmesinin, vasisinin rızası ile mahkemenin karar vermesine bağlı olduğunu SÖYLEDİ.

Eskiden Sulh Hukuk şimdi ise gebeliğin sona erdirilmesi kararını almak için Aile Mahkemeleri'nin yetkili olduğunu dile getiren Filiz Erusta, 16 yaşında annelik vasfının mümkün olmaması, kürtaj olma tarihinin aşılması nedeniyle karar alınıp başvurulan hastaneye müzekkere yazılarak doktor kontrolüyle uygun yöntemle gebeliğin sona erdirilebileceğini dile getirdi. Avukat Filiz Erusta, kendi rızasıyla olsa bile yaşı küçük olduğu için ortada bir suç olduğunu, soruşturmanın derinleştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

3)SIFIRDAN BAŞLAYIP, GENÇ YAŞTA FABRİKA SAHİBİ OLDU

VAN'da sıfırdan iş yaşamına giren 22 yaşındaki Handan Avar, genç yaşta plastik fabrikası açarak iş kadını oldu. Hedefinin yurt dışına ürün satmak olduğunu anlatan Avar, "Burayı destek almadan kendi çabalarımla açtım. Bütün kadınlara sesleniyorum, hiç bir işe erkek işi demeyim. Çalışın, üretin, emek harcayın siz de başarabilirsiniz" dedi.

Van'da İş Geliştirme Merkezi'nde (İŞGEM) Öz Ata Plastik adlı fabrikanın sahibi olan Handan Avar'ın iş yaşamındaki yükselişi, bir başarı hikayesi. Kimseden destek almadan işlettiği küçük bir bakkal dükanından elde ettiği gelirle ayda 200 bin parça plastik üreten bir fabrikaya sahip olan Avar, bölge illerine sattığı ürünlerini, yurt dışına satabilmenin de yollarını arıyor. Bölgede iş hayatına pek giremeyen kadınlar arasından sıyrılmayı başaran Handan Avar'ın işletmesinde 15 işçi çalışıyor. Plastik ayakkabılık, bardak, leğen, plastik tabak, gırgır gibi ev aletleri ile fabrika ayda 200 bin parça plastik ev gereci üretiyor.

Handan Avar'ın hedefi ise yurt dışına ürün satabilmek. 3 ay önce işletmesini kurduğunu belirten Avar, "Mahallede işlettiğim marketten elde ettiğim gelirle İŞGEM'de bir işyeri kiraladım. Kısa zaman sonra işlerimin iyi gitmeye başladı. Şu an itibariyle Hakkari, Muş, Bitlis, Ağrı, Iğdır gibi illere ürettiğim malları satıyorum. Van merkezde de bir satış mağazası bulunuyor" dedi.

Bir kadın olarak iş yaşamında başarılı olunabileceğini herkese gösterdiğini söyleyen Avar "Bölgede kadına bırakın iş yaşamında, sosyal yaşamda bile doğru düzgün hayat hakkı tanınmıyor. Fakat ben yılmadım. Hep çalıştım. Daha iyisini hedefledim ve sonunda kendi iş yerimin patronu oldum. Şu an aylık 30-40 bin TL civarında bir para kazanıyorum. 200 bin parça plastik üretiyoruz. Tabi bununla yetinmeyeceğim. Daha çok çalışıp, yurt dışına açılmayı hedefliyorum. İnşallah işlerimi daha da büyütüp ihracat yapacak düzeye gelirim. Burayı hiç kimseden destek almadan kendi çabalarımla açtım. Bütün kadınlara sesleniyorum, hiç bir işe erkek işi demeyim. Çalışın, üretin, emek harcayın siz de başarabilirsiniz" diye konuştu. Genç iş kadını Avar, iş hayatının yanısıra okulunu da ihmal etmiyor. Avar, Açık Öğretim Fakültesi'nde okuyarak etimini de aksatmıyor.

4)FETHİYE'DE TATİLCİLERİN DENİZ KEYFİ Muğla'nın Fethiye ilçesine Kurban Bayramı tatili için gelenler pişman olmadı. Bayramın üçüncü gününde Fethiye plajlarını dolduran tatilciler, denize girip güneşlenmenin tadını doyasıya çıkardı. Kurban Bayramı tatili için Fethiye'ye gelen yerli turistler pişman olmadı. Bayramın üçüncü gününde yazdan kalma sıcaklığın yaşandığı Fethiye'de tatilciler Belcekız ve Çalış Plajlarını doldurdu. Hava sıcaklığının 28, deniz suyu sıcaklığının 24 derece olarak ölçüldüğü Fethiye'de tatilciler güzel havayı değerlendirerek bol bol denize girdi. Sahilde güneşlenip balık tutanlar ise bayramın tadını doyasıya çıkardı. Çocuklar ise, Çalış Plajı'nda oyunlar oynayarak bayramın tadını doyasıya çıkardı. Eskişehir'den Fethiye'ye tatile gelen Emine Yaman Fethiye'ye gelirken Eskişehir çok soğuktu. Fethiye'nin bu kadar güzel ve sıcak olabileceğini düşünmemiştik. Mayolarımızı da yanımızda getirmedik. Ama yine de denize girip, keyfini çıkarıyoruzö dedi. Yerli tatilcilere, yabancı turistlerde eşlik ederek denize girip güneşlendi. Görüntü dökümü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title