Haberler

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz´ Dan Iğdır´ Da ``Evet ''Çağrısı Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz´ Dan Iğdır´ Da ``Evet ''Çağrısı

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Iğdır'da Yaptığı Açıklamada İnsan Haklarının Sıkça İhlal Edildiği Bölgede Yaşayanların Referanduma 'evet' Oyu Vereceklerine İnandığını Söyledi.

DEVLET Bakanı Cevdet Yılmaz, Iğdır'da yaptığı açıklamada insan haklarının sıkça ihlal edildiği bölgede yaşayanların referanduma 'Evet' oyu vereceklerine inandığını söyledi.

Ardahan programını tamamladıktan sonra karayoluyla Iğdır'a gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ı Vali Amir Çiçek, AK Parti Milletvekili Ali Güner, AK Parti İl Başkanı Avukat Mustafa Buluş ve partililer karşıladı. Iğdır programına Vali Amir Çiçek'i ziyaret ederek başlayan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, referandum öncesinde bölgede incelemeler yaptığını söyledi.

Türkiye'de olduğu gibi Iğdır'da da büyük değişiklikler olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Ekonomik gelişim ile demokratik gelişim aynı paralelde birlikte yürümesi gerekir. Birlikte yürütemezseniz ekonomik gelişme bir yerlerde tıkanır. Halkın refahı için devletin itibarı için demokratikleşmeliyiz. Bu alanda atılım yapmalıyız. Şimdi kapsamlı bir anaysa değişikliğini referanduma götürüyoruz.Bu referandumu hiç kimse kesinlikle bir siyasi seçim olarak algılamamalı.bunu biz bir parti hükümet işi olarak görmüyoruz. Bir genel seçim olmayacak partilerin performansının ölçüldüğü bir seçimde olmayacak.ödedi.

Türkiye'nin geleceğinin 12 Eylüldeki referandumda oylanacağını kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:

"Halkımızın zararına değil yararına olacak projeler var. Halkımız hangi partiye oy verirse versin bu referandumda Türkiye için evet vermeli. Çünkü bu bölgemiz İnsan haklarının ihlalinin yapıldığı yaşandığı bir bölge. Bundan dolayı demokrasinin ne olduğunu bilen insanlar. Bundan dolayı referandumda evet oyu vereceklerine inanıyorum. Hangi partiye oy verirlerse versinler bu referandumda evet vermeliler. Bu referandumu partiler arası bir mesele olarak görmeyelim. Ülkemizin geleceği olarak görelim. Oylarımızı ona göre kullanalım. En basitinden siviller askeri mahkemede yargılanmayacak. Anayasal düzeni değiştirmek isteyen bir asker sivil mahkemede yargılanacak. Niye bu dönemde oldu derseniz. Partiler geçici anayasalar ülkeler kalıcıdır. Daha süremiz var siyasi parti liderleri inadı bırakır bu anayasa değişikliğine destek verirler. İleri de eksik kalan kısımlar tamamlanır."

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İ. Hakkı Yılmaz'ı da ziyaret eden Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, merkezi derslim ve sosyal tesislerin temel atma törenine katıldı. Bakan Yılmaz, tören sonrası Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası'na geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title