Haberler

Denizli Ticaret Odasına Avustralya'dan Ziyaret

Denizli'ye bir dizi incelemede bulunmak amacıyla gelen Avustralya Parlamentosu Üyesi Chris Hayes, Denizli Ticaret Odasını (DTO) ziyaret etti.

Denizli'ye bir dizi incelemede bulunmak amacıyla gelen Avustralya Parlamentosu Üyesi Chris Hayes, Denizli Ticaret Odasını (DTO) ziyaret etti.

DTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, DTO Başkanı Uğur Erdoğan ile görüşen Hayes, Denizli ve Türkiye ekonomisi hakkında bilgi aldı.

Avustralya'dan Türkiye'ye gelenlerin öncelikli amacının, ülkenin tarihi alanları ile İstanbul gibi şehirlerini gezip geri dönmek olduğunu kaydeden Hayes, kendisininse ekonomiye yön veren isimlerle de görüşmek istediğini, Türkiye'yi ve Türkleri en doğru böyle tanıyabileceğini ifade etti.

Türkler'den ve Türkiye'den övgüyle söz eden Avustralya Parlamentosu Üyesi Hayes, şunları kaydetti:

"Kurtuluş Savaşı'nda yaşananlardan dolayı, vatandaşlarımızın Türklere bakış açısı çok farklı ve özel bir saygısı var. Avustralya'da yaşayan Türkler, eskisine göre çok daha iyi meslek ve işlerle toplumsal statüye sahipler. Ülkemizde yaşayan Türkler, bizim için örnek vatandaşlar. Türkiye'nin Suriye'den gelenlere sağladığı desteğin de farkındayız. Onca olumsuzluk ve aksiliğe rağmen, tüm dünyada göçmenlere en çok yardımda bulunan ülke Türkiye. 15 Temmuz'da sizin gibi biz de şoke olduk. Fakat herkes gibi gördük ki sınırlarınızda PKK ve DEAŞ gibi terörist odaklar bulunmasına rağmen büyük bir başarı sağladınız. Halkınız, birlik olup ülkenize sahip çıktı."

DTO Başkanı Erdoğan da 3 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiren Denizli'nin başlıca sektörlerinin tekstil, mermer, kablo ve gıda olduğunu, ihracatının büyük bir kısmını AB ülkeleri ile ABD'ye yaptığını belirtti.

Ticari iş birliklerinin gelişmesi açısından bu tür temasları önemsediklerini ifade eden Erdoğan, "Dünyanın neresinden olursa olsun herkese kapımız açık. Bu tür temaslar, birbirimizi daha iyi tanımamız ve önyargılardan kurtulmamız için önemli bir fırsat. Denizli Ticaret Odası olarak iş birliğini arttırmak ve ticarete dönüştürmek için bu tür görüşmeleri önemsiyoruz. Ziyaretinizin Denizli, Türkiye ve Avustralya açısından hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Ziyarete Denizlili iş adamları Adem Çetinay ve Muhammet Çetin de katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Avustralya Türkiye Denizli Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title