Haberler

Denizli Müftüsünden İki Bayram Arası Düğün Olur Değerlendirmesi

Halk Arasında Uzun Yıllardır Süre Gelen İki Bayram Arasında Nikah ve Düğün Yapılmaz İnanışına Denizli İl Müftüsü Mehmet Köse Açıklık Getirdi. Köse, "İki Bayram Arasında Nikah ve Düğün Yapılmasının Dinimizce Hiçbir Sakıncası Yoktur. Bu İnanış Tamamen Yanlış Bir Anlaşılmadan Kaynaklanıyor" Dedi.

Halk arasında uzun yıllardır süre gelen iki bayram arasında nikah ve düğün yapılmaz inanışına Denizli İl Müftüsü Mehmet Köse açıklık getirdi. Köse, "iki bayram arasında nikah ve düğün yapılmasının dinimizce hiçbir sakıncası yoktur. Bu inanış tamamen yanlış bir anlaşılmadan kaynaklanıyor" dedi.

Denizli İl Müftüsü Mehmet Köse, halk arasında uzun yıllardır devam eden iki bayram arasında nikah ve düğün yapılmaz inanışının tamamen yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını söyledi. İki bayram arasında nikah ve düğün yapılmaz inanışının tamamen İslam dışı olduğunu dile getiren İl Müftüsü Köse, "Tarihimize baktığımızda evliliklerin çoğunun iki bayram arasında yani Ramazan ve Kurban bayramları arası yapıldığını görmekteyiz. İki bayram arası nikah ve düğün yapılmaz anlayışının sebebi Asr-ı Saadet döneminde

yaşanan ve daha sonra yanlış değerlendirilen bir olaydan kaynaklanıyor. Asr-ı Saadet döneminde tıpkı bu yıl olduğu gibi, Ramazan Bayramının ilk günü Cuma gününe rast gelmiştir. Cuma günleri bilindiği gibi müminler için bir bayram olarak nitelendirilir. Ramazan Bayramının Cuma gününe rast geldiği o gün yani Asr-ı Saadet döneminde saat 10.00'a doğru Sahabelerden bir tanesi koşarak Allah Rasulü'nün yanına gelir ve bir talepte bulunur. Der ki; 'Ya Allah'ın Rasulü birisiyle anlaştım, evlenmek istiyorum.

Nikahımızı kıyar mısın?' diye heyecanla sorar. Bayram namazı kılınmıştır ve saat 10.00 olmuştur. Miminler için yine bir bayram olarak nitelendirilen Cuma namazına az bir zaman kaldığı için Allah Rasulü o Sahabeye "Allah hayrını versin. Sırası mı şimdi? iki bayram arasında nikah mı olur?" diye nikahın Cuma namazı sonrası kıyılmasını istemiştir. Burada kastedilen Sabah kılınan Bayram namazı ve öğle vakti kılınacak olan Cuma namazıdır. Bu olaydan sonra halk arasında iki bayram arası nikah ve düğün

yapılmaz şeklinde çok yanlış bir inanış gelişmiştir. Yani vatandaşlarımız Ramazan ve Kurban bayramı arasında rahatlıkla hem nikah yapabilirler hem de düğün. Bunun dinimizde hiçbir sakıncası yoktur" diye konuştu.

Kendisinin düğününün de iki bayram arasına rastladığını belirten Köse, "Bundan 46 yıl önce benim nikah ve düğünüm de Ramazan ve Kurban Bayramı arasına denk geldi. Evlilik hayatım boyunca eşimle en ufak bir problem yaşamadım. Halkımızın bu konularda yaşacağı bir tereddütte Müftülüğümüze başvurarak gereken bilgileri alabilirler. Bu tür yanlış inanışa inanmamalılar" dedi.

(SK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title