Haberler

Deneme Sürüşü Yapan Metrobüsler Yoğun İlgiyle Karşılaşınca Trafik Sıkıştı

İstanbul Trafiğine Alternatif Çözüm Olarak Yurt Dışından Getirtilen Metrobüsler, Deneme Sürüşü Yaptı. Yolda Yürüyen Vatandaşlar ile Sürücüler İlk Kez Gördükleri Metrobüslere Yoğun İlgi Gösterince Trafik Sıkışıklığı Yaşandı.

İstanbul trafiğine alternatif çözüm olarak yurt dışından getirtilen metrobüsler, deneme sürüşü yaptı. Yolda yürüyen vatandaşlar ile sürücüler ilk kez gördükleri metrobüslere yoğun ilgi gösterince trafik sıkışıklığı yaşandı.

Küçükçekmece-Topkapı arasında yapım çalışmaları tamamlanmak üzere olan metrobüs hattı ile Sultançilfliği-Edirnekapı Raylı Sistem Hattı yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı 17 Eylül Pazartesi günü hizmete girecek. İstanbul trafiğine alternatif çözüm olarak Hollanda'dan getirtilen 2 metrobüs ile Almanya'dan yeni alınan Mercedes marka 10 otobüs ve çift katlı otobüsler, bugün konvoy halinde Topkapı-Küçükçekmece metrobüs hattında deneme sürüşü yaptı. Tasarımları ve boyutlarıyla dikkat çeken metrobüsler

vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yolda yürüyen ve seyir halindeki vatandaşlar ilk kez gördükleri metrobüslere yoğun ilgi gösterince trafikte sıkışıklık oluştu.

Avcılar'a kadar yapım çalışmaları hızla süren metrobüs hattının ilk ayağı olan Topkapı-Küçükçekmece hattındaki duraklar ise sırasıyla şöyle:

"Topkapı Parkı Metrobüs Dönüş İstasyonu ve Durağı, Cevizlibağ Durağı, Demirciler Sitesi Durağı, Merter Durağı, İncirli Durağı, Şirinevler Durağı, Yenibosna Durağı, Sefaköy Durağı, Beşyol Durağı, Cennet Durağı, Küçükçekmece Durağı, Avcılar Reşitpaşa Durağı, Avcılar Kuruçeşme Durağı ve Avcılar İstanbul Üniversitesi Kampusu Son Durak."

(HD-ED-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title