Haberler

Davıd Haye, KKTC'nin İngiltere Temsilciliği'nde

KKTC'de Yaşayan ve Dünya Orta Sıklet Boks Şampiyonluğu'nu Kazandığı Maçta KKTC Bayraklı Şortu ile Türklerin Gönlünü Kazanan David Haye, Londra'daki KKTC Temsilciliği'nde Türk Basın Mensupları ile Bir Araya Geldi.

KKTC'de yaşayan ve Dünya Orta Sıklet Boks Şampiyonluğu'nu kazandığı maçta KKTC bayraklı şortu ile Türklerin gönlünü kazanan David Haye, Londra'daki KKTC Temsilciliği'nde Türk basın mensupları ile bir araya geldi.

İngiliz boksör Haye, KKTC Londra Temsilcisi Dilek Yanık Yavuz ile David'in menajeri Adam Şeref Cevdet'in de hazır bulunduğu toplantıda KKTC sevgisini dilinden düşürmedi. 27 yaşındaki genç ve başarılı İngiliz boksör, geçtiğimiz yıl Mayıs ayından itibaren ailesi ile KKTC'de yaşadığını ve orada bulunmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu anlattı. 'Tek Yumrukta Yere Yıkan' (Hayemaker) lakabıyla ring dünyasında tanınan Haye, KKTC bayrağı bulunan şortu ile dünya şampiyonu olduğu maçta giydiği forma nedeniyle tepki görüp görmediği konusundaki bir soruya, çok büyük tepkiler gelmediğini, yalnızca e-mail aracılığıyla az sayıda şikayet geldiğini söyledi. İlk olarak 2 günlük bir tatil için KKTC'ye gittiğini, ancak bu sürede KKTC'yi çok sevdiğini dile getiren Haye, özellikle de KKTC'nin yerel yemeklerine hayranlığını dile getirdi. Haye ayrıca, KKTC'nin temiz havası, taze ve organik gıdaları ve stresten uzak yaşam koşullarının kendisi gibi bir sporcu için oldukça önemli olduğunu ifade etti. Her sabah 07.00'de kalkıp 3 köpeği ile yürüyüş yaptığını, daha sonra da spor salonunda çalışma yaptığını ifade eden Haye, KKTC'de yaşamaktan duyduğu memnuniyeti tekrar tekrar dile getirdi. Kimsenin, yaşadığı yerin tanıtımını yapmaktan kendisini alıkoyamayacağını ifade eden İngiliz boksör, bu şekilde yaşadığı yere ufak da olsa bir teşekkür etmiş olabileceğini ifade etti.

KKTC'li sporculara uygulanan ambargoları da eleştiren Haye, bunu son derece acı ve utanç verici bulduğunu ifade etti. Sporun, eğlendirme ve insanları bir araya getirmek gibi amaçları olduğunu da sözlerine ekleyen Haye, KKTC'nin ismini, en azından şortundaki bayrak aracılığı ile milyonlara duyurabilmek istediğini söyledi.

Haye son olarak, İngiltere'de O2 Arena'da dünya şampiyonu olduğu maçta 25 bin kişinin ringde, milyonlarca insanın da televizyonlardan KKTC bayrağı bulunan şortunu apaçık bir şekilde gördüğüne dikkat çekti. Bu yıl Kasım ayında ilk kez ağır sıklette ringe çıkacak olan Haye, Amerika'da en iyi 10 boksörden biri ile dövüşecek.

(HU-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title