Haberler

Continental'e Alman Schaeffler'den Teklif

Alman Mühendislik Firması Schaeffler, Lastik Üreticisi Continental'e Satın Alım Teklifinde Bulunmaya Hazırlanıyor. Birleşmenin Gerçekleşmesi Durumunda Değeri 10 Milyar Euro'yu Bulan Avrupa'nın En Büyük Lastik Üreticisinin Doğması Bekleniyor.

ALMAN mühendislik firması Schaeffler, lastik üreticisi Continental’e satın alım teklifinde bulunmaya hazırlanıyor. Birleşmenin gerçekleşmesi durumunda değeri 10 milyar Euro’yu bulan Avrupa’nın en büyük lastik üreticisinin doğması bekleniyor. Schaeffler’in geçtiğimiz yıl cirosu 9 milyar Euro olurken Continental’in cirosu ise 26 milyar Euro’ya ulaşıyor. Hisseleri 11 Eylül’den bu yana en büyük düşüşü gösteren Continental durgun bir dönem yaşayan otomobil sektörü nedeniyle zor bir yıl geçirdi. Bu zor yılın ardından Merrill Lynch Continental’in notunu düşürürken, BNP Paribas da hisselerinin değer tahminini değiştirerek düşürme yoluna gitmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title