Haberler

Çiftçiyi Kuraklık Endişesi Sardı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yağış oranının düşük olması nedeniyle çiftçiyi kuraklık endişesi sardı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yağış oranının düşük olması nedeniyle çiftçiyi kuraklık endişesi sardı. Kuyu açamayan bazı çiftçiler, tarlalarını ekemedi.

Kızıltepe'de yağışların önceki yıllara oranla düşük olması nedeniyle çiftçi kuraklık endişesi yaşamaya başladı. Tarlaları, suya yakın olmayan ve kuyu da açamayan çiftçiler, kara kara düşünmeye başladı. Tarlalarını ekemeyen çiftçiler, ektikleri tarlalarının da susuzluk nedeniyle yeşermediğine dikkat çekti. İlçeye bağlı Erbeyli Köyü Muhtarı Sultan Coşkun, köylerinde sulu bin, kuru da 6 bin dönüm arazilerinin olduğunu belirterek, "Çiftçilerin durumu zor, sıkıntı çekecekler. Toplam 7 bin dönüm arazi var bunun 6 bini susuz. Kuyu kazamıyoruz, eğer kazarsak en az 700 metre kazmamız lazım. Bunun da maliyeti çok yüksek oluyor. Kimse bu yüzden kazamıyor. Durum ortada, toprakta hiçbir şey yok. Bizim çevredeki köylerin yarısı bu halde. Kızıltepe ve Nusaybin arası hep böyle. GAP'ın çalışması da şu anda burada yok. Yağmur yağmazsa çiftçilerin durumu iyi olmayacak. Yağmur yağmadığı için burada hala ekilmemiş topraklar var" dedi.

Çiftçi İbrahim Coşkun, kuraklığın devam ettiğini anlatarak, "Çiftçilerin durumu belli zaten. 360 dönüm arazim var ama hepsi kuru. Kuyumda yok. Kuyular da çok masraflı oluyor. 700 metre derinde su var. Ama bunu çıkarmak yaklaşık 150 bin TL'ye mal oluyor" diye konuştu.

Çiftçi Mesut Coşkun ise toprağın genelinin kıraç olduğuna dikkat çekerek, "Yağmur yok bu sene kurak geçiyor. Mazotun litresi 5 buçuk liradan alınıyor. Bu kıraç toprak şu anda ekilmiş durumda ama en ufak bir yeşerme yok. Gübrenin tonu bin 500 liradan alınıyor. Çiftçi perişan bir durumda. Genel itibari ile çiftçinin durumu kötü. Şuanda tek ihtiyacımız olan GAP. Bizim tek isteğimiz GAP projesinin bize ulaşmasıdır" şeklinde konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İbrahim Coşkun Kızıltepe Mardin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title