Haberler

CHP Lideri Baykal'ın Grup Konuşması:gücünüz Azerbaycan'a mı Yetiyor? (1)

CHP Lideri Baykal, Bursa'da Oynanan Ermenistan -Türkiye Futbol Maçındaki Azerbaycan Bayrağı Krizine İlişkin Sert Tepki Gösterdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 14 Ekim'de Bursa'da oynanan Ermenistan-Türkiye futbol maçındaki Azerbaycan bayrağı krizine ilişkin sert tepki gösterdi. Baykal, "Daha dün PKK bayraklarıyla sınırda binlerce insan, güvenlik güçlerinin gözlerine baka baka, o bayraklarla gösteriler yapıyorlar. Bunların hepsini içinize sindiriyorsunuz; ama kardeş Azerbaycan'ın bayrağını Bursa'da bir maçta bulundurmasını yasaklama gereği duyuyorsunuz. Gücünüz sizin PKK'ya yetmiyor da Azerbaycan'a mı yetiyor?" diye sordu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında, AKP'ye ağır eleştirilerde bulundu. Ermenistan'la imzalanan protokollere tepki gösteren Baykal, Azerbaycan'la olan ilişkilerin de "artık bir nezaket, bir üslup sorunu olmanın ötesine geçmeye başladığını" söyledi. Baykal, "Geldiğimiz noktada maalesef kim haksız kim halkı tartışmalarının başlatılmak istendiğini görüyorum. Türkiye bu Ermenistan sınır kapısının açılması konusunu, maalesef kendi özel ilişkilerini durumlarını dikkate almadan çok yanlış yönetmiştir ve bir sorun çözeceğiz derken, çok daha önemli, çok daha ağır bir büyük sorunla Türkiye'mizi karşı karşıya bırakmıştır. Gerçekten üzüntü verici bir olaydır. Kaş yapalım derken göz çıkardık. Birilerinin telkinleri doğrultusunda, birilerini 'mutlu edeceğiz' diye, durduk yerde gerekmeyen çok ciddi sıkıntıların ortaya çıkmasına neden olduk" dedi.

Kendilerinin, "sakın ha Azerbaycan'ı küstürecek bir şey yapmayın' dediklerini, Azerbaycan'ın, Kafkasya için Türkiye için ne kadar önemli olduğunu ve ilişkilerin iyi tutulmasının reel siyaset konusu olduğunu vurgulamaya çalıştıklarını ifade eden Baykal şunları dedi:

"Birileri Azerbaycan'ı görmüyor, Ermenistan'ı görüyor, dayatma yapıyor; ama sen Azerbaycan'ı görmemezlikten gelemezsin. Dünya görmese de Türkiye Azerbaycan'ı görecek. Bakan geldi 'imzalamayın' dedik. İmzaladılar. Şimdi öğreniyoruz ki Meclis'e de imzalandıktan sonra gönderiliyor. Böyle tartışmalı bir protokol AB ilişkilerinde 2004 yılında katma ek protokol olarak imzalanmıştı Brüksel'de ve biz imzalamayın demiştik. Rum limanlarından çıkan gemilerin, uçakların gelmesini ön gören bir protokol. Yapmayın dedik, yaptılar. Ama dikkatinizi çekerim, o protokol hala Meclis'e hala gelmemiştir. O meşhur protokolü Meclis'e sevk etmemişlerdir. Hala duruyor. Peki şimdi ben soruyorum, o Rum limanlarıyla ilgili protokolü sevk etmediniz de, bunu niye Meclis'e sevk ediyorsunuz?"

-"GÜCÜNÜZ PKK'YA DEĞİL DE AZERBAYCAN'A MI YETİYOR?"-

CHP Lideri Baykal, 14 Ekim'de Bursa'da oynanan Ermenistan-Türkiye futbol maçındaki Azerbaycan bayrağı krizine de değinerek, "Sınır krizi yetmiyormuş gibi bir de bayrak krizi yaşandı. Valilik doğrudan harekete geçti, biz bizzat valiye baskılar yaptık. Ama bir defa bu iş çıkmış oldu ve Azerbaycan bayrakları toplatıldı. Daha dün PKK bayraklarıyla sınırda binlerce insan, güvenlik güçlerinin gözlerine baka baka, o bayraklarla gösteriler yapıyorlar. Bunların hepsini içinize sindiriyorsunuz, ama kardeş Azerbaycan'ın bayrağını Bursa'da bir maçta bulundurmasını yasaklama gereği duyuyorsunuz. Gücünüz sizin PKK'ya yetmiyor da Azerbaycan'a mı yetiyor?" diye sordu.

-"BU DA BİR İBRET TABLOSUDUR"-

CHP Lideri Baykal, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın cenaze töreninde, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in daveti üzerine Ermenistan devlet temsilcilerinin de geldiğini hatırlatarak, söz konusu olaya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sert tepki gösterdiğini, Gül'ün şu sözlerine dile getirerek anlattı:

"O zaman ki muhalefetin sözcüsü, şimdinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül şöyle diyordu; "Hükümet bu politikasıyla, Ermenistan devlet yetkilerini çağırmasıyla, geleceğimizi gerçekten ipotek altına almıştır ve öyle ipotek altına almıştır ki, Ermenistan Cumhurbaşkanı sizin yüzünüzün ne kadar yumuşak olduğunu bildiği için gelmeye cesaret etmiştir. Siz bana bir ülke gösterin ki kardeşleriniz katledilecek ve onlar katledilirken, Avrupa'nın haritaları bellidir, ancak Ortadoğu'nun haritası belli değildir, Kars'ın Ermenistan'ın olduğunu söyleyenlerin, bütün bunlardan sonra siz de elini sıkacaksınız'. Bu da bir ibret tablosudur. Yani hangi gün doğru söylüyor? Herhalde diyecek ki, Çankaya'ya çıkınca oradan böyle gözüküyor. Acı bir tablodur, önemli bir konudur." (ANKA/DEVAM)

(GO/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title