Haberler

CHP'li Üç Başkandan Hükümete 'turizm' Eleştirisi

İzmir'in üç turistik ilçesi Selçuk, Çeşme ve Bergama'nın CHP'li belediye başkanları, AK Parti hükümetinin yerel yönetimleri yok saydığını açıkladı.

İzmir'in üç turistik ilçesi Selçuk, Çeşme ve Bergama'nın CHP'li belediye başkanları, AK Parti hükümetinin yerel yönetimleri yok saydığını, yapılan çalışmaları göz ardı ettiğini, görüşlerini almadığını ve İzmir'de her şeyi kötüleyen bir anlayışı olduğunu açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yeterince destek alamamaktan şikayet eden başkanlardan Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, "Sanki genel değil yerel seçim varmış gibi bölgemizdeki bakanların eleştirilerine maruz kaldık. Yeni oluşacak parlamentoda Kültür ve Turizm Bakanı'nın yerel yönetimleri farklı algılayacağını umuyorum" dedi.

Turizmle ilgili bugüne kadar sözlerin tutulmadığını belirten CHP'li başkanlar, yeni parlamentonun yeni Kültür ve Turizm Bakanı'ndan yerel yönetimlere önem vermesini diledi.

CHP İzmir İl Merkezi'nde CHP İzmir milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönen'le ortak basın toplantısı yaptı. Susam, İzmir'in liman kenti olma özelliğinin yanısıra bir turizm kenti olduğunu söyledi. AK Parti hükümetinin yerel yönetimlerin yaptığı çalışmaları göz ardı eden, görüşlerini almayan, İzmir'de her şeyi kötüleyen bir anlayışı olduğunu, İzmir'de yerel yönetimle birlikte hareket eden bakış açısını CHP iktidarının sağlayacağını açıkladı. Susam, 'Herşey dahil' yerine, 'Herkes dahil' anlayışıyla turizmi tüm İzmirliler'le birlikte yapacaklarını, gelirlerin de tüm vatandaşlala paylaşılması hedefinde olduklarını söyledi.

"YEREL SEÇİM GİBİ BELEDİYELERİ ELEŞTİRİYORLAR"

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yeterince destek alamamaktan şikayet etti. Ülgür, "Sanki genel değil yerel seçim varmış gibi bölgemizdeki bakanların eleştirilerine maruz kaldık. Yeni oluşacak parlamentoda Kültür ve Turizm Bakanı'nın yerel yönetimleri farklı algılayacağını umuyorum. AKP'nin seçim broşürlerinde Efes'in UNESCO kültür mirasına aday olduğu duyuruldu. Beş yıldır Selçuk Belediye Başkanlığı'nın yürüttüğü bu çalışma, Kültür Bakanı tarafından yine yok sayılıyor" dedi.

"BARTHOLOMEOS BİLETLE SAİNT JEAN'A GİRDİ"

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bir yandan yatak kapasitesinin arttırılması vaatlerinde bulunurken, öte yandan Pamucak sahillerine akan Menderes Nehri'nin kirliliğiyle ilgili çalışma yapılmadığını belirten Ülgür, "İzmir Büyükşehir Belediyesi arıtmalar yaparken, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü başka kentte mi yaşıyor? Kültür ve Turizm Bakanı bu kirliliği görmüyor mu?" diye sordu. Şirince gibi Türkiye'de 1 milyon turist alan başka bir köy olmadığını belirten Ülgür, Şirince'nin yolunun Özel İdare'nin bakımına bırakılmasını eleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı'nın bu yolla ilgilenmesi gerektiğini belirten Ülgür, Efes Antik Kenti'nin içine büfe yapıldığını söyledi. Ülgür, "Yerel esnaf hiçe sayıyarak, bir büyük şirkete Efes Antin Kenti'nin içine büfe yapılması için izin verilmiştir" dedi. Ülgür, Ören yeri ve müzelerin özelleştirilmesinden sonra başlayan uygulamalarla kendi kentlerinde kiracı muamelesi gördüklerini söyledi. Yurdışından gelen önemli konuklara ören yerlerini gezdirirken bilet almak zorunda kaldıklarını belirten Ülgür, bir tomar ören yeri giriş bileti gösterdi. Ülgür, "Bu biletlerin bir tanesi dünyanın en önemli dini liderlerinden Fener Rum Patriği Bartholomeos'a ait. Diğerleri Selçuk'un kardeş kenti Katerina kentinin Dion belediye başkanı, meclis üyeleri ve bana aittir. Bartholomeos'a Saint Jean Kilisesi'ne girmesi için bile bilet almak zorunda kaldık. Bizi kentimizde kiracı yaptılar" dedi. Ülgür, ören yerlerinden ancak yüzde 5 payın yerel yönetimlere verildiğini, kendileri için yıllar önce verilen sözün tutulmadığını, yüzde 40'lık payın TÜRSAB'a aktarıldığını söyledi.

TÜTÜNCÜOĞLU: 300 MİLYON DOLARLIK YATIRIM DURDU

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu da Çeşme'de 300 milyon dolarlık yatırım yapılacak araziyle ilgili mahkemeye başvurulduğunu, yatırımın durduğunu belirterek, "Bilirkişinin raporuna, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan hiç kimse itiraz etmemiş. Turizmde ileriye gitmek istiyoruz ama yönergelerle bunu engelliyorlar. Çeşme'de ecrimisil var. Bundan 6 yıl önce kaldıcaklarınını söylediler. Hala ecrimisil ödeniyor. Gürültü yasağı sorunu çözülmedi. Bu sadece Çeşme'nin sorunu değil. Şu anda açık ve yarı açık alanda müzik yasağı var. Bunlar turizmi baltalalar" dedi.

GÖNENÇ: BAKANLIK KERMESE DESTEĞİ KESTİ

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Hükümet'in İzmir'e, yerel yöneticilere şaşı bakmaması gerektiğini söyledi. Gönen, "Ören yerleri ticari meta haline geliyor. Belediyeler arasında ayrımcılık yapmadıklarını söylüyorlar ama Kültür ve Turizm Bakanlığı 2005 yılından itibaren destek verdiği Bergama Kermesi'ne, Bergama Belediyesi'ne son iki yıldır desteği kesti" dedi.

Desteğin kriterlerinin ne olduğu sorusuna yanıt alamadıklarını, ancak kendilerinin, Bergama Belediyesi'nin CHP'li yönetime geçince desteğin kesildiğini çok iyi bildiklerini söyleyen Gönenç, "Sayın Bakan, 'Efes ve Bergama'ya gelen turistler İzmir'de kalacak' diyor. Birincisi her iki ilçe de zaten İzmir'de. Her iki ilçedeki yatırımlar hiçe sayılıyor. Bergama ya Efes'e gelen turistleri buralarda yatırmak istiyoruz" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title