Haberler

CHP 32. Olağan Kurultayı

CHP 32. Olağan Kurultayı Atatürk Spor Salonu'nda Sürerken, Ankara İl Başkanı Yaşar Çatak, Kurultay Sonuç Bildirgesini Okudu. Bildirgede, CHP'nin Türkiye'nin Huzurlu, Güvenli, Aydınlık Geleceğinin, İnsan Hak ve Özgürlüklerinin, Çoğulcu Demokrasinin, Laik Cumhuriyetin Kurum ve Değerlerinin Güvencesi Olmaya Devam Edeceği Belirtildi.

CHP 32. Olağan Kurultayı Atatürk Spor Salonu'nda sürerken, Ankara İl Başkanı Yaşar Çatak, kurultay sonuç bildirgesini okudu. Bildirgede, CHP'nin Türkiye'nin huzurlu, güvenli, aydınlık geleceğinin, insan hak ve özgürlüklerinin, çoğulcu demokrasinin, laik cumhuriyetin kurum ve değerlerinin güvencesi olmaya devam edeceği belirtildi.

Atatürk ilke ve devrimlerinden hiçbir zaman ödün vermeden, 'ulus devlet, üniter devlet, laik devlet' temelleri üzerine oturtulmuş, çağı paylaşan, dünyaya açık 'demokratik sosyal hukuk devletine' her aşamada sahip çıkılacağının vurgulandığı bildirgede, "CHP 32. Kurultayı olarak halkımıza duyuruyoruz. Tüm yurtseverlerin duygularını paylaşarak, iktidarın teslimiyetçi, işbirlikçi politikalarını şiddetle reddediyoruz. Cumhuriyetimiz, Atatürk ve devrim arkadaşlarının önderliğinde iç ve dış tüm odaklara karşı tek başına gerçekleştirilerek, soylu ulusal kurtuluş mücadelesi sonunda kuruldu. Hiçbir zaman, hiçbir alanda teslimiyetçi, hiçbir alanda başı eğik olmadı. Günümüzde AK Parti iktidarının sergilemekte olduğu teslimiyetçi duruş, izlemekte olduğu işbirlikçi politikalar ulusal onurumuzu zedelemekte, kanımızı dondurmaktadır" denildi.

Güneydoğu Anadolu'da yaşamın normalleşmesi, ekonominin canlanması ve mağduriyetlerin giderilmesi gibi bölge sorunlarına da değinilen bildirgede, "Etnik duyarlılıklara demokratik çözüm ilkemiz gereği, her kökenden yurttaşımız, kendi ana dilini özgürce öğrenebilmesi, onu geliştirebilmesi ve kullanabilmesi, bu amaçla 'temel ve orta eğitimi' ikame etmeyen, milli eğitim sistemimizin kuralları çerçevesinde görev yapan özel kurumlar (kurslar-dershaneler) kurulabilmesi, geçerli genel kurallar çerçevesinde, kendi ana dillerinde 'gazete, deri, kitap ve diğer her türlü yazılı yayında' bulunabilmesi, 'müzik, müzik kaydı ve bunların toplumla paylaşımını' yapabilmesi, RTÜK kurallarının çerçevesinde, mevcut veya yeni kuracakları özel televizyon kanallarından veya özel radyolarda kendi anadillerinde yayın yapabilmesi, değişik kültürel etkinliklerde bulunabilmeleri, kendi folklorlarını yaşatabilmeleri ve geliştirmeleri, önünde mevzuattan ve uygulamadan kaynaklanan tüm engeller kaldırılmalıdır" denildi.

Bu arada kurultayın 2. gününde dün zaman zaman yaşanan gerilimlerin aksine bir coşku havası yaşandı. Kürtçe ve Türkçe türkülerle coşan partililerin hem bulundukları tribünlerde hem de orta alanda halaylar çekip, oyunlar oynaması dikkat çekti.

CHP 32. Olağan Kurultayı toplam 700 bin YTL'ye mal oldu. 2 gün süren kurultaya bin 261 delegeden bin 232'si katıldı. Ankara'daki çeşitli otellerde konaklayan delegelerin konaklama giderleri CHP Genel Merkezi tarafından karşılandı. Kurultayı izlemek üzere 76 basın kuruluşu başvuruda bulunurken, 830 medya mensubu için giriş kartı çıkartıldı. Kurultayı 25 televizyon canlı olarak yayınlarken, 560 gazeteci kurultayda görev aldı.

(MÜG-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title