Haberler

Cerattepe'de Madencilik Faaliyetleri

Eti Bakır AŞ Genel Koordinatörü Ünsal Arkadaş, Cerattepe Bakır Madeni Projesi kapsamında çıkarılacak bakır madeninin ülke ekonomisine katkı sunacağını kaydetti.

Eti Bakır AŞ Genel Koordinatörü Ünsal Arkadaş, Cerattepe Bakır Madeni Projesi kapsamında çıkarılacak bakır madeninin ülke ekonomisine katkı sunacağını kaydetti.

Arkadaş, yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 yıl önce yasal izinlerin alınmasının ardından madencilik faaliyetlerine başladıklarını belirterek, yaklaşık 25 hektarlık bir alanda faaliyetlerinin devam ettiğini ve yeraltı işletmesi yöntemiyle çıkartılan bakır madeninin 5 kilometrelik teleferik hattıyla Zel Osman mevkisine indirilip buradan da kamyonlarla Murgul tesislerine nakledildiğini aktardı.

Tamamen yerli kaynaklarla çevreye, doğaya ve insana saygılı bir şekilde, son teknolojiye uygun modern bir işletme kurduklarını ifade eden Arkadaş, madencilik faaliyetinin aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü ve çıkarılacak bakır madeninin ülke ekonomisine dev katkı sunacağını belirtti.

"Yeraltı kaynaklarını işlemeyen ülkelerin kalkınmasının ve ekonomik bağımsızlığının mümkün olmayacağı açıkça ortadadır." diyen Arkadaş, "Ülkemizde madencilik ve enerji projelerine karşı çıkmak kalkınmamızı istemeyen güçlere hizmet etmekten başka bir şey değildir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ünsal Arkadaş Madencilik Eti Bakır Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title