Haberler

Çanakkale'den Yemen'e Kardeşlik Köprüsü Kuruluyor

- Çanakkale'den Yemen'e kardeşlik köprüsü kuruluyorANKARA - Ulus İlk Meclis Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde sanat yolu ile Çanakkale ve Yemen arasında kardeşlik köprüsü inşa etmeye başlandı.

- Çanakkale'den Yemen'e kardeşlik köprüsü kuruluyor

ANKARA - Ulus İlk Meclis Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde sanat yolu ile Çanakkale ve Yemen arasında kardeşlik köprüsü inşa etmeye başlandı. Güzel sanatlar programının uygulandığı okulda öğrencilerin ilk eserleri sergilendi ve satışa sunuldu.

Ulus İlk Meclis Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde sanat yolu ile Çanakkale ve Yemen arasında kardeşlik köprüsü inşa etmeye başlandı. Güzel sanatlar programının uygulandığı okulda öğrencilerin ilk eserleri sergilendi ve satışa sunuldu. Halka açık gerçekleştirilen sergide program açılış konuşması ile başladı ardından istiklal marşı ve kuranı kerim tilaveti okundu. Okulun Müdür Yardımcısı Hasan Özer, okulun güzel sanatlar programı uygulayan bir İmam Hatip Lisesi olduğunu şu an da Türkiye'de 4 tane bulunduğunu ve bu sene açıldıklarını ama gelecek senelerde yaygınlaşacağını 12 tane olacağını kaydetti.

"Geleneksel el sanatları ve Türk müziği temel alındı"

Özer, "İki alan uyguladıklarını hüsnü hat ve tezhip temelli geleneksel el sanatları ve diğer alan ise geleneksel Türk müziği odaklı müzik eğitimi veriyoruz, bu eğitimi verirken de Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Dil Musikisi Konservatuarı iş birliğimiz var hüsnühat ve tezhip alanında ise Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkeziile iş birliği halindeyiz. Bu alanda bu hocalarımızı okula alıp çocuklarla buluşturup eğitimler verdiriyoruz ilk eserler olarak da böyle bir hedef koyduk. Yemen bundan önceki süreçte canımızı acıtan bir yerdi. İlk dönem sonu itibariyle hedef koyduk yapılan ilk eserlerimiz anlam kazansın ve gelirlerini Diyanet Vakfı aracılığıyla Yemen'de ki çocuklara oradaki yetimlere ulaştırmaya çalışalım dedik" diye konuştu.

"Asıl temamız iyilik"

Öğrencilere, 'sanatın niçin yapıldığına' cevap vermek istediklerini belirterek sanatın iyilik için yapıldığını kaydeden Özer, "Asıl temamız bu öğretmenlerimiz profesyonel sanatçılar onların yönlendirmeleri oldu 5-6 aylık süreçte böyle eserlerin çıkması bizi mutlu etti ve şaşırttı çok ciddi derinliği olan sanat türü hüsnü hat, çini, tezhip bu noktada 5-6 aylık süreç içerisinde bir hedef koyarsanız bunu ulaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

İlginin yoğun olduğu, sergide elde edilen gelirlerin Diyanet Vakfı aracılığıyla Yemen'e gönderileceği bildirildi. Sergiye sanatçı Necip Karakaya, Diyanet Vakfı temsilcileri, STK, veli, öğrenci, öğretmenlerde katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title